RIM
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

RIM :: Firenca, Napulj, Sijena

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/rim.html#sigFreeIdce1a35eecc

 

 TERMIN U PRIPREMI !

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN:  BEOGRAD
Polazak autobusa u 05.00 časova ( tačno mesto polaska biće poznato 2 dana pred put ). Beograd. Dnevna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju prema Firenci i banji Montekantini. Smeštaj u hotel . Noćenje.

2.DAN:  MONTEKATINI- FIRENCA-RIM
Doručak. Polazak prema Firenci: Obilazak počinje posetom crkvi Santa Maria dela Kroče, koja zapravo predstavlja poslednje prebivalište za veliki broj najznačajnih ljudi koje je prostor Italije dao (Mikelanđelo, Đoto, Pučini…). Šetnja do Palate Vekio i galerije na otvorenom ,nastavak šetnje ulicom Gospode do crkve Santa Maria dela Fiore. Crkva je četvrta po veličini u hrišćanskom svetu, kupolu je izgradio Brunuleski, a “vrata raja” na krstionici su remek delo svetske umetnosti. Ova crkva ima najlepšu fasadu na svetu. Posle kraće pauze za osveženje , odlazak do Trga Gospode na kom se nalaze skulpture Toskanaca koji su dali pečat evropskoj i svetskoj kulturi, umetnosti i nauci (Kozma i Lorenco Mediči, Dante, Bokačo, Petrarka, Leonardo, Mikelanđelo, Rafael, Makjaveli, Amerigo Vespuči…). Nastavak puta za Rim, po dolasku smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN:  RIM
Doručak. Polazak na razgledanje grada: Kapitol, Trg Venecija sa palatama, Fori imperiali, Koloseum, Konstantinov slavoluk, bazilika Sv. Petra u lancima, predsednička palata, fontana Di Trevi, Španski trg,... Trg naroda, Via del corso, stub Marka Aurelija, Parlament, Panteon, Trg Navona, mostovi preko Tibra, Tribunal, Hadrijanov mauzolej.
Slobodno popodne za individualna razgledanja i šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN:  RIM – NAPULJ/POMPEJA-RIM
Doručak. Fakultativno celodnevni izlet za Napulj i Pompeju. Napulj-razgledanje grada: stari grad, Nova tvrdjava, kraljevski dvor, Santa Lucija, Kapodimonte.....Slobodno vreme za obilazak ili šoping. Odlazak za Pompeju-obilazak ostatka nekadašnjeg grada ispod Vezuva. Na povratku za Rim poseta Outletu shopping centru ( http://www.outlet-village.it/village/campania/) . Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: RIM – VATIKAN
Dorucak. Fakultativni obilazak Vatikana, što podrazumeva: ulazak u Belvedere vatikanskih muzeja sa skulpturama i kompozicijama iz antike ( Laokont i sinovi, Apolon Belvederski ...). Šetnja kroz duge galerije sa skulpturama do Rafaelovih soba ( Atinska škola, Parnas...), silazak u Sikstinsku kapelu sa Mikelanđelovim remek – delima ( Stvaranje sveta, Sunca, Meseca, stvaranje Adama, Progon iz raja..., Strašni sud ). Povratak kroz biblioteku i delimično Tajne arhive do izlaza. Posle kraćeg odmora ulazak u najveću crkvu na svetu – crkva Sv. Petra ( 211 m. – dugačku; 140 m. – široku i sa Mikelanđelovom kupolom čiji vrh je na 137 m. ). Moguće uz doplatu penjanje na kupolu ( vidikovac – 120 m., odakle se pruža fantastičan pogled na večni grad). Slobodno popodne. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN: RIM – SIJENA -BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme ili fakultativno obilazak parka Borgezi sa brojnim spomenicima, fontanama i jezerima i kulturnim institucijama   ( Etrurski muzej, Galerija Borgeze,… ). U 13.00 časova polazak za Sijenu- geografsko sedište Toskane: najsačuvaniji srednjevekovni grad na svetu,čuvena Katedrala (ulaznica 4 €), Pjaca del Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih konjskih gradskih trka kada počinje letnja turistička sezona... Slobodno vreme do 20.00 časova kada je predviđen polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama prema potrebi.

7. DAN: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim popodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA: 335 € po osobi

Doplata za 1/1 sobu 100 €
Cena za decu 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe 275€ ( pomoćni ležaj I sopstveno sedište )

Transfer iz Novog Sada - 15 € po osobi.
Organizovani transferi iz UŽICA, ČAČKA, JAGODINE, KRAGUJEVCA – doplata 20 € (minimum 4 putnika).

ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- prevoz turističkim autobusom (klima, audio DVD oprema) prema programu
- 1 noćenje/doručak (kontinetalni buffet- samoposluživanje) u hotelu sa 3* u banji Montekatini u dvokrevetnim sobama
- 4 noćenja/doručak (kontinetalni buffet- samoposluživanje) u hotelu 3 * u širem delu Rima u dvokrevetnim sobama
- razgledanje Firence, Rima i Sijene
- stručni vodič na turi - troškove organizacije
ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja po uslovima Uniqa osiguranja (potrebna fotokopija pasoša)
* fakultativne izlete i ulaznice
* obaveznu gradsku komunalnu taksu u Italiji (Montekatini I Rim)

Fakultativni izleti:
- celodnevni izlet za Napulj i Pompeju ...........50 €,
- obilazak Vatikana 40 € (nephodna rezervacija prilikom prijave za putovanje)
- obilazak parka Borgezi sa ulaznicom 15 €
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije.Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti (minimalan broj putnika za fakultativu 25 osoba)
NAPOMENA: od 01.01.2011 godine uvedena je obavezna gradska komunalna taksa u Italiji koju gosti plaćaju lično na recepciji hotela i to Montekatini 1 € , Rim i okolina hoteli 3* 4 € po noći.

NAČIN PLAĆANJA: Na 10 mesečnih rata (septembar  2015 – jun 2016) u dinarskoj protivvrednosti  po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate I to: putem administrativne zabrane,  gotovinski ili platnim  karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO, zadnja rata najkasnije do 25.06.2016. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane).

OPIS HOTELA: Hotel kategorije 3* u Rimu lociran je u širem centru (unutar ringa). Hotel je dobro povezan sa centrom grada,  poseduje recepciju, restoran, bar, internet. Sve sobe imaju TWC, TV, klimu i fen za kosu. Usluga - doručak / kontinentalni buffet /. Ime hotela će biti poznato najkasnije 2 nedelje pre puta. Hotel u Montekatiniju je kategorije 3*.  Sve sobe imaju  TWC, TV, klimu i. Usluga - doručak / kontinentalni buffet /. Ime hotela će biti poznato najkasnije 2 nedelje pre puta.

OPIS DESTINACIJA

R i m je glavni grad Italije i regiona Lacio, takodje je najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Grad se nalazi na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva, na ušću reke Anijen u Tibar.
Rim se poistovećuje sa Katoličkom crkvom, izmedju ostalog sto je sedište papskog trona u Vatikanu, delu Rima, koji predstavlja suverenu teritoriji Svete stolice.
Rim, poznat još kao Prestonica sveta, Vecni grad, Grad na sedam brežuljaka, u potpunosti je moderan i kosmopolitski. S obzirom da je Rim jedna od nekoliko evropskih prestonica koje su iz Drugog svetskog rata izasle relativno neostecene, njegov centar je zadrzao karakter sustinske renesanse i baroka. Istorijski centar Rima se nalazi na listi Svetske kulturne baštine UNESKO.
Napulj je najveći grad južne Italije i sedište regije Kamparija. Grad ima oko 1 milion stanovnika. Ako se uzme u obzir šire gradsko područje grad ima 4,2 miliona stanovnika i treći je po veličini u Italiji posle Rima i Milana. Nalazi se u blizini poznatog aktivnog vulkanaVezuva.Bogat je umetnički i kulturno-istorijski. Pored službenog italijanskog u gradu se govori i tradicionalni napolitanski jezik.
Sijena je grad i sedište istoimene provincije u italijanskoj regiji Toskani u središnjoj Italiji. To je grad neobično bogate kulturne prošlosti, i pod zaštitom UNESCO-a. Nalazi se u središnjem delu Italije 50 km južno od Firence, sedišta pokrajine. Grad se nalazi u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.

Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.