MOKRA GORA - DRVENGRAD - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MOKRA GORA :: DRVENGRAD

HOTEL MEĆAVNIK ****

U okviru Prirodnog rezervata prirode i predela posebnih odlika Mokra Gora, u neposrednoj blizini “Sarganske osmice” – pruge uskog koloseka na planini Šargan, nalazi se bajkovito uzvišenje Mećavnik. Na ovom jedinstvenom mestu je čuveni umetnik i filmski reditelj Emir Kusturica izgradio posebno etno-naselje i Filmsku Akademiju “Kustendorf” ili “Drvengrad” – Kustendorf, kao svoje “životno delo” koje je dalo rezultat “srednjovekovnu tvrdjavu koja se brani od svih oblika otrova koji napadaju dršstvo”, kako kaže profesor.
Emir Kusturica je radio sa Džonijem Depom, Fej Danavej, Džeri Luisom i Igijem Popom i drugim poznatim ličnostima. Kusturica je osvojio bezbroj filmskih nagrada i jedan je od najpoznatijih filmskih reditelja u Evropi i svetu. Udobno i apsolutno jedinstveo turističko i umetničko naselje-hotel “Drvengrad”, 4 zvezdice je nastalo po maštovitoj zamisli tokom snimanja jednog od brojnih kultnih filmova ovog poznatog umetnika – “Život je čudo“. Profesor Kusturica je nastankom “Drvengrad-“a uspešno materijalizovao svoju izvanrednu umetničku viziju, stvarajući prisnu i jedinstveno prirodnu atmosferu, ispunjenu raznovrsnim kulturnim, umetničkim i turističkim sadržajima i posebnom energijom, uspostavivši topli ambijent koji odiše neposrednošću, obogaćen detaljima i autentičnim motivima iz literature jedinog jugoslovenskog nobelovca Ive Andrica. Nastanak Kusturicinog Drvengrada je pratio ideju “izvanrednog života, izvan svakodnevne rutine, udaljenog i sakrivenog u magičnoj lepoti prirode, kao zova tradicije, uz istovremeno očuvanje veza sa trenutnim vremenom”.

CENE NA UPIT !

U okviru etno-umetnickog naselja/luksuznog hotela “Drvengrad”, kategorije 4 zvezdice, nalaze se 22 autentična, starovlaška drvena objekta različitih namena, sa dodatim udobnim sadrzajima, oslikana talentovanom i nadahnutom rukom umetnice Ane Petrovic, koji su raspoređeni u ulicama sa nazivima najpoznatijih ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i sporta : luksuzno opremljeni smeštajni objekti, kategorije 4 zvezdice /apartmani sa kaminima i “gostinskim sobama”, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe sa unikatnom, ručno-oslikanom dekoracijom, izrađene isključivo od prirodnih materijala i uređene u tradicionalnom zlatiborskom stilu, sa klimatizacijom, frižiderom, telefonom, LCD televizorom, neke sa kaminom, kupatilima sa tusem, fenom za kosu, toaletnim priborom/. Ostali sadrzaji Drvengrada obuhvataju usluge za prijatan boravak ili poslovni dogadaj tokom citave godine – crkva-brvnara Svetog Save, restorani /”Lotika” i “Prokleta avllija”/, biblioteka “Ivo Andric”, Galerija “Macola” sa vrhunskim izložbama različitih izuzetno zanimljivih i aktuelnih tema, vinoteka, prodavnica čajeva i autentičnih suvenira, Bioskop “Stenli Kjubrik”, poslastičarnica Kod Ćorkana, wellness centar, bazen, sauna, sportska hala, teretana, diskoteka, kongresna sala, tenis tereni itd. Ljubitelje zimskih sportova posebno privlače odlične ski staze, u čijoj neposrednoj blizini je SKI hotel “Mladost” – svojevrsni ski centar.
Jedinstvena atmosfera, zanimljivi sadržaji, odlične kongresne mogućnosti za uspešan poslovni skup ili prijatan porodični odmor, kao i odličan kvalitet usluga su nagrađeni: etno-naselje Drvengrad”, pod brizljivim vođstvom Emira Kusturice, uz mladu i posvećenu ekipu koja ga uspešno prati, je dobitnik prestižne nagrade “Turistički cvet”.
Poznatom filmskom reditelju Emiru Kusturici je, pred brojnih priznanja u Srbiji i svetu, uručena nagrada za životno delo na Međunarodnom festivalu u Marakešu, posle čega su stigle i brojne druge nagrade i najviša priznanja. Drvengrad Mećavnik je svakako najbolja turistička atrakcija Srbije i omiljeno odredište PANACOMP aranžmana, kao i brojnih oduševljenih inostranih i domaćih gostiju.
“Šarganska osmica” predstavlja sekciju pruge izgrađene 1925. godine, koja povezuje Zapadnu Srbiju i Istočnu Bosnu, kao i doline Zapadne Morave i Drine. Na razdaljini od 13.5 km od stanice Šargan do stanice Mokra gora, Sarganska pruga koja ima oblik osmice, prelazi visinsku razliku od 450 metara predelom izuzetne lepote. Na marsuti od Šargana do Mokre gore, voz Sarganska osmica prolazi preko 5 mostova i 20 tunela. Pruga kojom se kreće voz Šarganska osmica je najuza u Evropi, samo 0,76 metara. Saobracaj prugom Šarganskom osmicom je bio obustavljen 1974. godine, sve do 1999. godine, kada je voz ponovo počeo da saobraća, ali ovaj put kao najbolja turistička atrakcija Srbije.
Ski centar “Iver”se nalazi na 1343-1501 metara nadmorske visine sa skijaškim stazama koje imaju i FIS (medjunarodnu) homologaciju za velika medjunarodna takmičenja u slalomu i veleslalomu, ali i staze sa ski liftom za početnike. Na takmičarskoj stazi se nalazi dom “Mladost”, a sa druge strane iste staze hotel “Čarobni breg”. U podnožju ski centra Iver je hotelski kompleks “Mećavnik” sa bazenom, sportskom halom, teretanom, fitnesom, bioskopm i ostalim sadržajima.

REZERVACIJA I PLAĆANJE: Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre započinjanja usluge.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi individualnih polazaka u navedenim terminima (ne postoji minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana te se isti ne može otkazati od strane Organizatora putovanja).
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja  broj polise 470000057631. Licenca OTP 95/2021 kategorije A35.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “MONTESOL TRAVEL“

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.