KRSTARENJE DUNAVOM
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

KRSTARENJE DUNAVOM

 

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

TERMINI PUTOVANJA :: 04.09 / 11.09 / 18.09 / 25.09.2020.god.   2 noćenja / 3 dana / autobusom i brodom

Dunav, reka sa najviše imena, inspiracija umetnicima i svojevrstan čuvar istorije, nekada je delio carstva i regije a danas povezuje narode. Neverovatna dužina i tok od istoka ka zapadu učinili su ovu reku središtem različitih istorijskih događaja. Dunav kroz Srbiju protiče dužinom od 588 km i na svojim obalama ostavlja Novi Sad, Beograd, Smederevo, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo. Uplovite sa nama u Dunavsku avanturu...

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, petak BEOGRAD – SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC – ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO
Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatijeg i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. dan, subota KLADOVO – VRATNA – RAJAČKE PIMNICE – KLADOVO (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo. Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, nedelja KLADOVO – ARHEOLOŠKI MUZEJ ĐERDAPA – HE ĐERDAP – LEPENSKI VIR – GOLUBAČKA TVRĐAVA – BEOGRAD
Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdapa koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

TERMINI   PUTOVANJA 
HOTEL
CENA  ARANŽMANA
    04.09 / 11.09./ 18.09 / 25.09.2020. god.        AQUASTAR DANUBE 4*  175 €  

 

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Deca do 7 godina gratis a deca od 7 do 12 gpodina imaju 50% popusta na cenu aranžmana. Doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit). Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije
• Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto)
• Upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna…)
• Transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej - HЕ Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd)
• Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana
• Ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, HЕ Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu
• Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča
• Putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu
• Troškovi organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Individualni troškovi putnika
• Piće tokom plovidbe
• Fakultativni izlet drugog dana boravka. Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 7 godina - 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta  i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili  platnim  karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za plaćanje na rate:  prilikom rezervacije 30%, a ostatak na 3 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

OPIS HOTELA

Hotel AQUASTAR DANUBE 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellness centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. www.hotelkladovo.rs 

Napomena:
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755.
Program br. 1 od 31.08.2020.god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.