KRSTARENJE DUNAVOM - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

KRSTARENJE DUNAVOM

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

TERMINI PUTOVANJA ZA 2022.god: 

MAJ: 6, 13, 20, 27

JUN: 10, 17, 24

JUL: 1, 8, 15, 22, 29

AVGUST: 5, 12, 19, 26

SEPTEMBAR: 2, 9, 16, 23, 30

OKTOBAR: 7

2 noćenja / 3 dana / autobusom i brodom

Dunav, reka sa najviše imena, inspiracija umetnicima i svojevrstan čuvar istorije, nekada je delio carstva i regije a danas povezuje narode. Neverovatna dužina i tok od istoka ka zapadu učinili su ovu reku središtem različitih istorijskih događaja. Dunav kroz Srbiju protiče dužinom od 588 km i na svojim obalama ostavlja Novi Sad, Beograd, Smederevo, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo. Uplovite sa nama u Dunavsku avanturu...

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, petak BEOGRAD – SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC – ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO
Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h. čekiranje putnika i ukrcavanje na brod do 7:40h. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatijeg i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. dan, subota KLADOVO – ARHEOLOŠKI MUZEJ – RIMSKA DIANA – HE ĐERDAP – TRAJANOV MOST - KLADOVO    FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta HE Đerdap. Sagrađena 1974. god. kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija lokalnih vina. Večera. Noćenje.

3. dan, nedelja KLADOVO – LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG - RAMSKA TVRĐAVA – BEOGRAD
Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave sagrađene krajem XV veka na prostoru gde su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili i kroz njega prilazili rimski imperator Trajan, sultan Bajazit II, putopisci, Sveti Sava, Vuk Karadžić, Karađorđe i mnogi drugi. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 CENA ARANŽMANA  po osobi 189 EUR

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Deca do 2 godina gratis a deca od 2 do 10 godina imaju 50% popusta na cenu aranžmana. Doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit). Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije
• Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto)
• Upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet, fotelje masažeri…)
• Transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd)
• Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana
• Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Ramsku tvrđavu
• Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča
• Putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu
• Troškovi organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Individualni troškovi putnika
• Piće tokom plovidbe, mini bar, razne vrste ručnih masaža
• Fakultativni izlet drugog dana boravka. Cena izleta: odrasli – 20 €, deca od 2 do 10 godina – 10 €, deca do 2 god. besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 40% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za plaćanje na rate: prilikom rezervacije 40%, a ostatak na 2 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

OPIS HOTELA: Hotel AQUASTAR DANUBE 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellness centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. www.hotelkladovo.rs

Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

Program br.44/22. od 08.04.2022. god.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000049554. 

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.