TOP PONUDA :: Sankt Peterburg & Moskva 11 - 18.april
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

Sankt Peterburg & Moskva :: Uskršnji praznici

 

TERMIN PUTOVANJA: 11 - 18. april 2020.god.    8 dana / 7 POLUPANSIONA

SIGURAN POLAZAK !

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: subota, 11.april 2020.g. Beograd – Sankt Peterburg
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Petersburg u 17:00 časova (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Zbog kasnog dolaska u hotel biće poslužena hladna večera. Noćenje.

2. dan: nedelja, 12.april 2020.g. Sankt Peterburg
Doručak.Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. dan: ponedeljak, Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan: utorak, 14.april 2020.g Sankt Peterburg Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

5. dan: sreda, 15.april 2020.g. Sankt Peterburg - Moskva
Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:20 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Večera. Noćenje.

6. dan: četvrtak,16.april 2020.g. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7. dan: petak, 17. april 2020.g. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

8. dan: subota, 18.april 2020.g. Moskva – Beograd Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA: 794 € po osobi
sa uključenim avio taksama i polupansionom

Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 734 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 145 €
Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit
* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cena aranžmana obuhvata:
• avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:- 11.04.Beograd- Sankt Peterburg i 18.04.Moskva-Beograd;
• aerodromsku taksu 117 € (pogložna promeni)
• 4 polupansiona (doručak i večera- “švedski sto”) u Sankt Peterburgu u Hotel Oktjabrskaja 4* u 1/2 sobama
• 3 polupansiona (doručak i večera- “švedski sto”) u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama
• Prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 15.04;
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča na srpskom jeziku;
• Troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Fakultativni program u Sankt Peterburgu I Moskvi;
• Putno zdravstveno osiguranje (potebna fotokopija pasoša )
• Individualne troškove.

PRIJAVA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom  prijave se uplaćuje minimum 30% od vrednosti aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 21 dana pre puta  i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili  platnim  karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO

Plaćanje na rate: mogućnost plaćanja na jednake mesečne rate: I rata prilikom prijave a poslednja rata najkasnije do 25.jula 2020, putem administrativne zabrane ili deponovanjem čekova. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 20 dana pre puta. Plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.

USLOVI OTKAZA
- do 21 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
- od 20 - 8 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od celokupnog iznosa
- od 8 dana do početka putovanja, 100% iznosa

Fakultativni program:
Moskva:
Obilazak Moskovskog metroa 10 €;
Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata ) 45€;
Panorama Borodinske bitke 35 €;
Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 45 € ;
Krstarenje rekom Moskvom 35 €

Sankt Peterburg:
Vožnja kanalima i Nevom 30 €; Pavlovsk i Puškin (Carsko selo) 80 € , Ermitaž 45 €

Prijavljivanje i plaćanje izleta Pavlovsk + Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 15.03 2020. Nakon tog roka neće biti moguće.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i plaćaju se ino partneru organizatoru izleta u Rusiji.
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije...
Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Realizacija izleta za ovo putovanje je garantovana, bez obzira na broj prijavljenih putnika.Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Opisi hotela

Sankt Peterburg, Hotel Oktjabrskaja 4* www.oktober-hotel.spb.ru 
Hotel Oktjabrskaja nalazi se u samom srcu Sankt Peterburga, na Nevskom Prospektu, koji predstavlja glavnu gradsku ulicu i povezuje manastir Aleksandra Nevskog i Zimski dvorac – Ermitaž. Hotel nudi prostrane sobe sa stilskim enterijerom, besplatanim bežičnim internetom, satelitskom televizijom, frižiderom. U sklopu hotela nalaze se i bar, restoran, salon lepote, suvenirnica i menjačnica.

Moskva, Hotel Delta 4* www.izmailovo.ru 
Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran.

OPIS DESTINACIJA

Moskva: grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

Sankt Peterburg: Drugi po veličini grad u Rusiji udaljen od Moskve 713 km , poznat i pod imenom Lenjingrad. U jednom istorijskom trenutku je bio ruska prestonica umesto Moskve. Za Sankt Peterburg kažu da je Severna prestonica.U želji da obezbedi i osigura izlazak Rusije na Baltičko more, car Petar Veliki je u periodu između 1701. i 1703. godine osnovao grad Sankt Peterburg. Petar Veliki je bio veoma obrazovan i učen čovek koji je za izgradnju svoje nove
prestonice pozvao poznate evropske arhitekte i umetnike u pomoć.Sankt Peterburg je u dva navrata bio prestonica Rusije – 1713-1728 i 1732-1918. Vlada je odlučila da preseli prestonicu Rusije u Moskvu 1918. godine. Grad je dobio ime prema svecu cara Petra – Simonu Petru. Sank Peterburg je 1914. godine promenjen u Petrograd, a 1924. godine u Lenjingrad.Sankt Peterburg je rekom Nevom podeljen na ostrva koja spajaju mnogobrojni mostovi i kanali.

Napomene: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje koju putuju ( važnost putne isprave, potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje...) informišu u konzulatu te zemlje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programU slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimuma 25 osoba.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755.
Program br.1 od 20.11.2019.god.                                  

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL DOO      Licenca OTP 75 /2020 kat. A35

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.