MOSKVA & ST. PETERBURG 19. jul - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MOSKVA & ST. PETERBURG :: 8 NOĆI U JULU

 

TERMIN PUTOVANJA: 19.07 - 27.07.2022.god.  9 dana - 8 noći avionom

SIGURAN POLAZAK !!!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan utorak 19.07.2022. BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Nord Wind za Moskvu u 17:10 časova (let N4-1950). Dolazak na moskovski aerodrom u 22:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan sreda 20.07.2022. MOSKVA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Večera (opcionalno). Noćenje.

3. dan četvrtak 21.07.2022. MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Večera (opcionalno). Noćenje.

4. dan petak 22.07.2022. MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Car zvona i Car topa. Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme.Večera (opcionalno). Noćenje.

5. dan subota 23.07.2022. MOSKVA – SANKT PETERBURG
Doručak. Slobodno vreme ili poseta Tretjakovskoj galeriji - najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika, koji je osnovao trgovac Pavle Tretjakov 1856. godine. Muzej poseduje jednu od najvećih zbirki Ruske umetnosti - više od 3000 umetničkih dela starih ruskih majstora, 7000 slika, skulptura, grafika. U umetničkoj zbirci Tretjakovske galerije najbolje se može sagledati istorija ruske umetnosti od 11.veka do danas. Jasne boje, dubina izraza, odlikuju drevne ruske ikone među kojima su remek dela kao što je ikona Sv Trojice Andreja Rubljova, koji je boje ruske prirode pretočio u ikone. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg u popodnevnim časovim. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera.(opcionalno). Noćenje.

6. dan nedelja 24.07. 2022. SANKT PETERBURG
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada.Večera (opcionalno). Noćenje.

7. dan ponedeljak 25.07. 2022. SANKT PETERBURG Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa nastao je kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program:Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Povratak u hotel. Večera (opcionalno). Noćenje.

8. dan utorak 26.07. 2022. SANKT PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Večera (opcionalno). Noćenje.

9. dan sreda 27.07. 2022. SANKT PETERBURG – BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Nord Wind za Beograd u 13:15 časova (let N4-2127). Dolazak u Beograd u 14:35 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA : 745 € po osobi

Mogućnost doplate za 7 polupansiona 96 €

Doplata za jednokrevetnu sobu : 140 €
Cena za decu 2-12 godina sa jednim odraslim : 690 €
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 640 €

Cena aranžmana obuhvata:
• Avionski prevoz letovima aviokompanije Nor Wind na relaciji Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd;
• Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg;
• Smeštaj u Moskvi u hotelu 3*+ u dvokrevetnim sobama sa uslugom :4 noćenje/doručak “švedski sto”
• Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu 3*+ u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenje/doručak “švedski sto”
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča na turi.

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
• Individualne troškove.

PLAĆANJE: U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS uz mogućnost plaćanja na 10 mesečnih rata (januar- oktobar 2022), za rate koje dospevaju posle puta potrebno je priložiti čekove.

Opisi hotela:
Moskva, Hotel Gama 3*+  www.izmailovo.ru 
Nalazi se u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel VALO Hotel City 3*+  www.valohotelcity.ru 
Hotel Valo je sasvim nov hotel koji se nalazi na svega 15 minuta vožnje metroom do samog centra grada. Sve sobe su tipa Studio sa kuhinjom, površine 24m2 i opremljene su klima uređajem, TV-om, ketlerom, fenom za kosu, i mašinama za pranje veša i sudova. U sadržaju hotelu su, osim restorana i bazen i fitness centar. Tačno preko puta hotela se nalazi metro stanica, kao i tržni centar u sklopu koga se nalaze i restorani brze hrane. Doručak švedski sto.

Fakultativni program:
Moskva:Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR; Kremlj (teritorija, saborne crkve) 45 EUR *; Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR; Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR; Panorama Borodinske bitke 35 EUR; Tretjakovska galerija 35 EUR; Sankt Peterburg: Ermitaž 50 EUR; Petropavlovska tvrđava 30 EUR; Peterhof, park sa fontanama 45 EUR;
Puškin (Carsko selo) 55 EUR *; Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 30 EUR;Vožnja kanalima i Nevom 35 EUR
U sve cene je uključeno: vodič, autobus, ulaznice, slušalice, /odlazak do Kremlja, Panoramu Borodinske bitke i Ermitaž – metroom/.

Deca od 2-12 god. za sve fakultativne izlete imaju 30% popusta.

NAPOMENA: Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana jer na licu mesta nije moguće.
Minimalan broj putnika za reallizaciju izleta je 10.
Ukoliko se kupe svi izleti i uplate pre puta ostvarujete popust 10%

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

USLOVI OTKAZA:
- do 25 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
- od 25 -10 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa
- od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

NAPOMENE:
Za ulazak u Rusiju trenutno je potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje koju putuju ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, ...) informišu u konzulatu te zemlje. Minimum važnosti pasoša za putovanje u Rusiju mora biti najmanje 6 meseci od datuma povratka. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz.Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

Cenovnik br. 1 od 24.01.2022.god. Program br. 09/22.
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000049554.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “MONTESOL TRAVEL”

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.