Moskva & St. Peterburg 26. april
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MOSKVA & SANKT PETERBURG 26.april

 

 

TERMIN 26.april - 02. maj 2019.   7 dana / 6 noći 

POPUNJENO !

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: (petak) 26.04. 2019. Beograd – Moskva
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova po lokalnom vremenu.. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Večera. Noćenje.

2. dan: (subota) 27.04. 2019. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Patrijaršijske palate . Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Večera. Noćenje. 

3. dan: (nedelja) 28.04. 2019 . Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Fakultativna poseta Muzeju Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan: (ponedeljak) 29.04. 2019 Moskva – Sankt Peterburg
Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Doručak u vozu. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: ). Fakultativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana..
Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: (utorak) 30.04.2019 Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: (sreda) 01.05. 2019 Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: (četvrtak) 02.05.2019 Sankt Peterburg – Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 11:05 časova (let JU 671). Dolazak u Beograd u 12:55 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA:       688 €   po osobi

Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (pomoćni ležaj )    638 €

Doplata za jednokrevetnu sobu     185 €

Cena aranžmana obuhvata:

• avio prevoz na letovima Air Serbia:- 26.04.Beograd-Moskva i 02.05.Sankt Peterburg-Beograd;
• 3 polupansiona u Moskvi u hotelu Vega Hotel & Convention Center 4* ili u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama
• 3 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama
• doručak u vozu
• prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg
• transfere prema programu;
• turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
• usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

• Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 125 €, podložno je promeni);
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
• Putno zdravstveno osiguranje (potebna fotokopija pasoša ) po uslovima UNIQA osiguranja
• Individualne troškove.

FAKULTATIVNI PROGRAM

Moskva: Obilazak Moskovskog metroa 10 €; Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Patrijaršijska palata 35 €, Muzej kosmonautike 30 EUR; Sergijev pasad (bivši Zagorsk)40 € ; Krstarenje rekom Moskvom 35 €
Sankt Peterburg: Vožnja kanalima i Nevom 30 €; Isakijevska saborna crkva 25 € , Peterhof park sa fontanama 45 €; Puškin (Carsko selo) 55 €* Ermitaž 40 €
Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i plaćaju se ino partneru organizatoru izleta u Rusiji.
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije...

Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Realizacija izleta za ovo putovanje je garantovana, bez obzira na broj prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

NAPOMENE:

Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, u hotelima Vega Hotel & Convention Center 4* ili Delta 4*- ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite)
- u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju*
* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

PRIJAVA I  NAČIN PLAĆANJA:

 Prilikom  prijave se uplaćuje minimum 30% od vrednosti aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate, a ostatak najkasnije 30 dana pre puta  i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili  platnim  karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. 

Plaćanje na 12 rata: Mogućnost plaćanja na jednake mesečne rate: I rata prilikom prijave najkasnije do 25. septembra 2018, a poslednja rata najkasnije do   25.septembra 2019.g. putem administrativne zabrane ili deponovanjem čekova  Samo za rate koje dospevaju posle puta.

USLOVI OTKAZA
- do 21 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
- od 20 - 8 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od celokupnog iznosa
- od 8 dana do početka putovanja, 100% iznosa

OPIS HOTELA

Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru  

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru   

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

OPIS DESTINACIJA

Moskva: grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

Sankt Peterburg: Drugi po veličini grad u Rusiji udaljen od Moskve 713 km , poznat i pod imenom Lenjingrad. U jednom istorijskom trenutku je bio ruska prestonica umesto Moskve. Za Sankt Peterburg kažu da je Severna prestonica.U želji da obezbedi i osigura izlazak Rusije na Baltičko more, car Petar Veliki je u periodu između 1701. i 1703. godine osnovao grad Sankt Peterburg. Petar Veliki je bio veoma obrazovan i učen čovek koji je za izgradnju svoje nove prestonice pozvao poznate evropske arhitekte i umetnike u pomoć.Sankt Peterburg je u dva navrata bio prestonica Rusije – 1713-1728 i 1732-1918. Vlada je odlučila da preseli prestonicu Rusije u Moskvu 1918. godine. Grad je dobio ime prema svecu cara Petra – Simonu Petru. Sank Peterburg je 1914. godine promenjen u Petrograd, a 1924. godine u Lenjingrad. Sankt Peterburg je rekom Nevom podeljen na ostrva koja spajaju mnogobrojni mostovi i kanali.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator   

putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka   putovanja.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih    okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimuma 40 osoba.

Agencija poseduje polisu osiguranja DDOR-a na 300 000 eur , broj polise 300060458.

Cenovnik br.1  od 01..09.2018. god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE   “MONTESOL TRAVEL”

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.