LISABON
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

LISABON :: Avio aranžman 5 dana

 

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/avio-prevoz/lisabon.html#sigFreeId91ebe3595a

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara.
Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvčovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

TERMIN U PRIPREMI !

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan   BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON
Transfer autobusom sa polaskom u 03.30 časova sa dogovorenog mesta ili individualni dolazak na aerodrom i sastanak putnika kod šaltera informacija, nakasnije 2 sata pre leta. Let LH1411 u 06.15 h, dolazak u Frankfurt u 08.15 h, nastavak leta iz Frankfurta za Lisabon LH1168 u 13.15 h, sletanje u Lisabon u 15.15 h (lokalno vreme). Po sletanju ukrcavanje u autobus i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan   LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

3. dan  LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka.Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan  LISABON
Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

5. dan  LISABON –FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona na letu LH1169 u 16.10 h za Frankfurt (lokalno vreme), sletanje u 20.10 h (lokalno vreme), nastavak putovanja letom LH 1410 u 21.55 h za Beograd. Dolazak u Beograd u 23.40 h. Transfer autobusom do mesta polaska.

 

PROMO CENA ARANŽMANA: 

 AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CENU.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd (prevoznik Lufthansa), aerodromske takse koje mogu biti podložne promeni, smeštaj u hotelu sa 4* zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom / buffet - samoposluživanje), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu, panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča, transfer autobusom od Beograda do aerodroma i nazad, troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete,međunarodno zdravstveno putno osiguranje (po uslovima uniqa osiguranja).

Doplate i popusti:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 145 €( na upit )
- Popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe na upit

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Na 10 mesečnih rata putem administrativne zabrane
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
Prilikom prijave obavezna fotokopija pasoša i broj telefona.

Celodnevni fakultativni izlet autobusom:
- “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 60 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča.
- “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.
- Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika, plaćaju se vodiču na licu mesta.. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije...
Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS HOTELA
Hotel Olissippo Marques de Sa 4*, Lisabon http://www.olissippohotels.com/en/Group/Olissippo-Hotels/Marques-de-Sa/The-Hotel.aspx .Hotel ima odličnu lokaciju i nalazi se na pešačkoj udaljenosti od poznatog tržnog centra El Korte Ingles. Stanica metroa je na par minuta hoda od hotela. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, besplatan internet, lift, parking, sef. Sve sobe su moderno opremljene. Svaka soba ima svoje kupatilo (tuš / wc), fen, klimu, TV, telefon, mini bar, sef, internet. Doručak je na bazi švedskog stola.

Preporučuje se putnicima  da se o uslovima ulaska u zemlje EU informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.        Aranžman je rađen na bazi minimum 35 putnika avionom. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.