TOSKANA & CINQUE TERRE
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

TOSKANA & CINQUE TERRE

 

PROGRAM PUTOVANJA

Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more.

1.dan: BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda u 16:00 časova, sa parkinga Sportskog centra „Gale Muškatirović“. Noćna vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan: BOLONJA – MONTEKATINI
Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan: MONTEKATINI – Izlet SAN ĐIMINJANO – SIJENA
Doručak. Fakultativno: Izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Sijene grada pod zaštitom Unesco-a. Panoramski obilazak: Duomo- jedna od najlepših katedrala Italije, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet... U nastavku programa poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14 veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Nakon obilaska San Điminjana povratak za Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.

4.dan: MONTEKATINI – Izlet CINQUE TERRE
Doručak. Slobodno vreme u Montekatiniju ili Fakultativni-celodnevni izlet (autobusom/vozom) do Nacionalnog parka “Cinque Terre”. Odlazak do najvećeg naselja regije, Riomaggiore, koje leži duž potoka Mađore. Putem ljubavi nastavljamo do mesta Manarola. Ovaj šarmantni gradić izgrađen je delom uz more a delom na brdu. Potom nastavljamo do najmanjeg naselja ove regije, Corniglia. Ovo mesto, okruženo vinogradima broji samo 300 stanovnika. Po mišljenu turista najlepši gradić ove regije jeste Vernazza. I za kraj obilazimo šarmantno letovalište Monteroso al Mare. U kasnim popodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: MONTEKATINI- Izlet FIRENCA-PRATO (Outlet šoping centar „I Gigli“)- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u banji Montekatini do polaska za Beograd, koji je predvidjen oko 15.00 h. Fakultativno : izlet za Firencu vozom i uživanje u vožnji kroz najlepše predele Toskane. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a, obilazak grada u pratnji vodiča: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse. Stara palata – nekadašnje sedište moći Fijorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…)
U popodnevnim satima polazak za Prato i poseta OUTLET SHOPING centru „I Gigli“. Nastavak puta preko Toskane, Emilije, Veneta. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

6.dan: BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

 

TERMINI
PUTOVANJA
 
HOTEL 
 
CENA ARANŽMANA      
   
PROMO CENA 
 

06 - 11. novembar 2019. Dan primirja u I sv. ratu 3* 149 €        129 €                      do 25.10.2019.
           16 - 21. april 2020. Uskršnji praznici   3*   159 €           139 €                     do 01.03.2020.
  29. april - 04. maj 2020.     Prvomajski praznici 3* 169 €
       149 €                       do 15.03.2020. 
 
 
Obezbeđen transfer iz Novog Sada uz doplatu 2.000,00 din (minimum 2 osobe).
Mogućnost transfera iz Užica, Čačka , Kragujevca , Jagodine.

Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €. Doplata za 1/1 sobu 60 €.
Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
• 3 noćenja sa doručkom (doručak kontinentalni slatko-slani samoposluživanje) u Montekatiniju u hotelu sa 3* /4*, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge turističkog vodiča tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
• fakultativne programe
• individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa osiguranja
• gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju ( 3€ za hotel 3* i 4,20 € za hotel 4*- plaća se prilikom preuzimanja ključeva)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Sijena i San Điminjano (autobus, lokalni vodič) 35 €
• Cinque Terre (autobus, voz, vodič ) 35 €
• Firenca 35 € (voz, lokalni vodič)
Putnici koji se opredele za sva tri izleta ostvaruju popust 20% .
Deca do 12 godina imaju popust 50% na fakultativne izlete. Cene fakultative su na bazi minimuma od 30 prijavljenih putnika.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za plaćanje na rate , prilikom rezervacije 30%, do polaska još 20%, a ostatak na 3 rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečnih rata bez kamate.

OPIS HOTELA:

Montobello 3* www.hotelmontobello.it  
Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u upoznavanje prelepe Toskane

OPIS DESTINACIJA

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa. Ceo stari deo Siene, kao veoma očuvana urbana sredina sa brojnim umetničkim i kulturnim vrednostima, predstavlja veliku znamenitost i prvorazredno turističko odredište.
BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.


NAPOMENE Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju aranžmana je 60 putnika.
Agencija poseduje polisu osiguranja DDOR-a na 300 000 eur , broj polise 300060458.

Program br. 1 od 14.08.2019. god.       UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u                 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.