TOSKANA - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

Proveri raspoloživost

TOSKANA :: 3 noćenja

                

Fakultativni izleti: SIJENA, SAN ĐIMINJANO, LUKA, PIZA, FIRENCA 

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno – istorijsko nasleđe, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima... Nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia... Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu.

Autobusom, 3 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan:  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 20.00 h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2.dan:  MONTEKATINI TERME

Dolazak u Montekatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka. Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

3. dan:  MONTEKATINI - SIENA - SAN ĐIMINJANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj istorijski centar. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4. dan:  MONTEKATINI TERME – LUCA – PIZA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Obilazak Pize. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme do povratka u Montekatini. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

5.dan:  MONTEKATINI – FIRENCA

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme u Montekatiniju ili fakultativni obilazak grada renesanse Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme, povratak za Srbiju u kasnim popodnevnim satima. Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

6. dan: BEOGRAD Dolazak na mesto polaska u jutarnjim / prepodnevnim časovima.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

28. april - 03. maj 2024. Montebello 3* 229 €

 189 €

 01. maj - 06. maj 2024.

POPUNJENO!

Montebello 3* 229 € 189 €

PROMO CENA važi za određen kapacitet mesta.

Dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) u pratnji dve odrasle osobe ima popust 10 € a dete do 6 god. (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.
Doplata za 1/1 sobu 75 € (na upit)

Transfer iz Novog Sada - doplata 22 eur.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio-video opremom, klimom) prosečne udobnosti na relaciji prema programu,
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak slatko-slani buffet) u Montekatiniju u hotelu sa 3*, u 1/2 i 1/2+1 sobama (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit),
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju, hotel 3* 1 eur / danu,
Doplata za 1/1 sobu 75 eura - isključivo na upit
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje (preporučujemo radi vaše sigurnosti na putovanju)
- Fakultativne izlete ( minimum 25 osoba)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA
- Firenca 30e / deca do 12 god. 25 eur (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
- Sijena i San Điminjano - 30 eura / deca do 12 god. 25 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
- Luka i Piza - 30 eura / deca do 12 god. 25 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz

Cene fakultativnih izleta su na bazi minimuma od 25 prijavljenih putnika. 

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. ODLOŽENO PLAĆANJE: prilikom rezervacije 30%, a ostatak na rate čekovima putnika, poslednja rata 25.07.2024.god. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 15 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate ili kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

OPIS HOTELA - Montebello 3*- http://www.hotelmontebello.it/
Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Doručak u hotelu je slatko – slani buffet ( samoposluživanje). Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u upoznavanje prelepe Toskane.
Opis hotela dat je ilustrativno. Agencija zadržava pravo promene hotela najkasnije 7 dana pre puta.

O P I S  D E S T I N A C I J A

MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana. U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKO-a. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada se pružaju bezbrojni vinogradi.

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kulturnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKO-a. Ceo stari deo Siene, kao veoma očuvana urbana sredina sa brojnim umetničkim i kulturnim vrednostima, predstavlja veliku znamenitost i prvorazredno turističko odredište.

Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hotelskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimuma 50 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.

Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000057631. Program br. 63/23 od 07.03.2024.god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

Proveri raspoloživost