RIM - BOLONJA, MONTEKATINI
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

RIM :: Bolonja - Montekatini

 

R i m je glavni grad Italije i regiona Lacio, takodje je najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Grad se nalazi na zapadu centralnog dela  Apeninskog poluostrva, na ušću reke Anijen u Tibar. Rim se poistovećuje sa Katoličkom crkvom, izmedju ostalog sto je sedište papskog trona u Vatikanu, delu Rima, koji predstavlja suverenu teritoriji Svete stolice. Rim, poznat  još  kao Prestonica sveta, Vecni grad, Grad na sedam brežuljaka, u potpunosti je moderan i kosmopolitski. S obzirom da je Rim jedna od nekoliko evropskih prestonica koje su iz Drugog svetskog rata izasle relativno neostecene, njegov centar je zadrzao karakter sustinske renesanse i baroka. Istorijski centar Rima se nalazi na listi Svetske kulturne baštine UNESKO.

Napulj je najveći grad južne Italije i sedište regije Kamparija. Grad  ima oko 1 milion stanovnika. Ako se uzme u obzir šire gradsko područje grad ima 4,2 miliona stanovnika i treći je po veličini u Italiji posle Rima i Milana. Nalazi se u blizini poznatog  aktivnog vulkanaVezuva.Bogat je umetnički i kulturno-istorijski. Pored službenog italijanskog u gradu se govori i tradicionalni napolitanski jezik.

TERMIN PUTOVANJA: U PRIPREMI

Autobusom 4 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan:  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19.00h sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Noćna vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan: . BOLONJA -MONTEKATINI
Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv. Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan: MONTEKATINI - RIM
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Rim. Dolazak u Rim u podnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada :Koloseum, Cirkus Maksimus, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan… Nakon razgledanja, sledi predah i odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan:  RIM
Doručak. Polazak ka centru grada. Razgledanje grada pešice: trg Venecije sa monumentom „Il Vittoriano“, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Panteon – hram svih Bogova, fontana Di Trevi – jedna od najlepših baroknih fontana na svetu, Španski trg sa čuvenim stepenicama. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan: RIM – Fakultativno POMPEJI I NAPULJ
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet do Pompeje i Napulja. Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.

6. dan:RIM - VATIKAN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele. Slobodno vreme do polaska ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja…

7. dan:  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim popodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA: 

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz autobusom visoke turističke klase na pomenutoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak/klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u Montekatiniju
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak / klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u Rimu,
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobama
• usluge stručnog turističkog vodiča
• razgledanje Bolonje i Rima panoramski i pešice
• troškove organizacije

Cena aranžmana ne uključuje:
• ulaznice i fakultativne izlete
• medjunarodno putno osiguranje
• obaveznu gradsku komunalnu taksu : u Montekatiniju ( za boravak u hotelima sa 3* - 3 €, u hotelima sa 4* - 4,20 € po noćenju/po osobi.
za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014.– za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

NAPOMENE:
• Deca do 12 godina sa dve punoplative osobe na pomoćnom ležaju umanjuje se 30 €.
• Doplata za 1/1 sobu 90 € (na upit)
• Trokrevetna soba, treći ležaj nije uvek standardni već može biti tzv. Pomoćni ležaj i može biti drugačijih karakteristika (manji od standardnog ili krevet na rasklapanje, drugačijeg oblika i sl. Što se može odraziti na komfor putnika). Putnik na sopstvenu odgovornost prihvata ovakvu sobu.

Fakultativni izleti:
• Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 35 €/ deca 30 € (obavezna prijava u agenciji)
• Pompeja, Napulj - 45 € odrasli / 35 € deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj - Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta  i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili  platnim  karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za plaćanje na rate:  prilikom rezervacije 30%, a ostatak na 3 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.Kreditinim  karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Opis hotela:

Montebello 3* Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon.  www.hotelmontebello.it/ Doručak slatko-slani na bazi samoposluživanja. Opis hotela dat ilustrativno. Ime hotela će biti poznato najkasnije  7 dana pre puta. http://www.hotelmontebello.it/en/
Hotel Noto iz lanca Reali – nalazi se u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni posluživanje po principu švedskog stola). Više informacija o hotelu http://raelihotels.it/en/home
Opis destinacije:
Rim je glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i „prestonica sveta“ (caput mundi), „večni grad“ (la citta eterna), „grad na sedam brežuljaka“ (la citta dei sete colli) ili„apostolski prag“ (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad-državu na svetu, suverenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rasprostire se na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja neverovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg veka i renesanse do današnjih dana. Po izgledu moderna evropska prestonica, ovaj grad muzej svojim brojnim remek-delima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posetilaca.
MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.
BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hotelskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programU slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorija A 35

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.