MILANO - Lugano, Komo, Lago di Garda, Sirmione
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

MILANO - Jezero Lugano i Komo, Lago di Garda, Sirmione

 

TERMIN PUTOVANJA: u pripremi

Autobusom / 3 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: BEOGRAD Polazak iz Beograda u 18.00 časova, sa parkinga Sportskog centra „Gale Muškatirović“, na Dorćolu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti.

2. dan MILANO Jutarnja vožnja kroz Italiju do pokrajine Lombardije i njene prestonice MILANA. Po dolasku u Milano: Obilazak grada u pratnji vodiča: Kapija mira – Arco della Pace, gradski park Sempione, zamak Sforca, Piazza Garibaldi, pešačka i trgovačka ulica Via Dante, glavni trg – piazza Duomo, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Trg Skala, Spomenik Leonardo da Vinči i najpoznatija operska kuća Milanska skala. Smeštaj u hotel (okolina Milana) posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan ĐENOVA – SERAVALE Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Đenovu. Po dolasku u Đenovu razgledanje grada: Trg Ferari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duomo, palata Svetog Đorđa... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Đenove u poslepodnevnim časovima. Usputna poseta outlet šoping centru Serravalle – najpoznatiji shopping centar u Italiji. Kompleks čini preko 150 radnji ženske, muške i dečije garderobe, obuće, kozmetike poznatih svetskih brendova koje nude i do 70% popusta tokom sezonskih sniženja. Slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan LUGANO – JEZERO KOMO - MILANO Doručak. Celodnevni izlet za Lugano i Komo. Jezero Lugano se nalazi u Švajcarskoj, u kantonu Tićino. Na samoj obali jezera smešten je grad Lugano, privredno sedište i najposećeniji turistički centar južne Švajcarske. Grad je lepo uredjen sa dugim šetalištem uz obalu jezera i poznat je po raskošnom gradskom parku i šarmantnom starom gradu sa krivudavim ulicama, prodavnicama, restoranima i barovima medju kojima se ističe katedrala San Lorenco. Po dolasku u Lugano slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do jezera Komo, trećeg po veličini u Italiji. Komo je poznato mondensko mesto gde odmara i uživa svetski džet set. Jedno je od najlepših jezera na svetu zbog svoje jedinstvene mikroklime, mediteranskog rastinja, prelepih pejzaža i raskošnih vila koje su oslikavali i uređivali poznati italijanski umetnici. Brojna remek dela italijanske i svetske umetnosti nastala su na jezeru Komo. Po dolasku u Komo razgledanje grada: gradski park, mauzolej Aleksandra Volte, glavni trg Piazza Duomo i katedrala. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog krstarenja jezerom Komo sa razgledanjem raskošnih vila u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Posle kraćeg odmora fakultativni organizovan odlazak u Milano autobusom. Slobodno vreme u Milanu za individualna razgledanja, kasni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan MILANO – jezero Lago di Garda (Sirmione)
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema jezeru Lago di Garda, poseta mestu SIRMIONE, najlepšeg na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjevekovne ulice i staru tvrđavu na vrhu poluostrva sa kojeg se pruža prelep pogled na jezero i Alpe u pozadini. Nastavak putovanja ka Srbiji, vožnja preko Slovenije i Hrvatske….pauze po potrebi tokom puta.

6. dan Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA:

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima, audio-video oprema)
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu 3* u regiji Milana
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
• razgledanje Milana prema programu
celodnevni izlet za jezero Lugano i Komo
obilazak jezera Lago di Garda i gradića Sirimione
• usluge vodiča
• troškove organizacije

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni 600,00 din)
• fakultativne izlete
• ostale nepomenute usluge
• gradsku taksu u Milanu (4 € za hotele 3* ili 5 € za hotele 4* po noćenju)

Doplatu za jednokrevetnu sobu  90 €
Fakulativni izleti: celodnevni izlet za Đenovu i Seravalle: 30 €; vožnja brodićem po jezeru Komo 15 €; drugi odlazak u Milano 10 €. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 osoba.
NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili u 3 mesečne rate nakon polaska . Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

MILANO je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Procenjuje se da Milano ima oko 1,3 miliona stanovnika, a da sa okolnim oblastima zajedno ima preko 5 miliona stanovnika. Pored toga što ga mnogi smatraju modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala, Milano pruža i mnoštvo istorijskog sadržaja, ulice okićene katedralama sa prelepom arhitekturom, brojne muzeje, parkove prirode i nazaboravnu zabavu u kasnim satima. Kao modni centar privlačan je za kupovinu – tu su svoje luksuzne radnje smestili Armani, Versaće, Prada, Guči, Dolče&Gabana i brojni drugi, svetski poznati dizajneri. Grad je, takođe, i svetska prestonica nameštaja i kućnih potrepština (fakultativno)

HOTEL CONCORDE FIERA **** www.hconcorde.com/ , hotel je udaljen 25 km od Milana i 25 km od jezera Komo. Nalazi se u Gerencanu, na 3 km od Sarona i 1 km od Železničke stanice Gerencano-Turate, sa koje polaze vozovi ka Milanu. U ponudi ima klimatizovane sobe sa mini-barom i satelitskom televizijom.Svako kupatilo sadrži besplatan toaletni pribor i fen za kosu, a pojedina kupatila su opremljena i hromoterapijskim tušem. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola uključuje domaće proizvode bez glutena (na zahtev). Opis hotela dat ilustrativno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.
NAPOMENE
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Minimum za realizaciju aranžmana je 48 putnika.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. 

Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorija A 35
Program br. 1.1 od 31.01.2020.god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.