KAPADOKIJA - VELIKA TURSKA TURA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

KAPADOKIJA :: Velika turska tura

 

Jedinstvena prilika da osetite prave mirise i vidite specifičnosti Turske!
Putovanje kroz vreme i prostor, putovanje i izučavanje četiri civilizacije: Helenske, Rimske, Hrišćanske i Islamske, prostorno smeštene na egejskoj obali u istorijskim pokrajinama Male Azije: Lidija, Karija, Laodikeja, Anatolika, Galatija. Gradovi večne slave, kulturne riznice, istorijski fenomeni su samo neki od naziva i epiteta, kojima danas, pokušavamo da dočaramo njihovu prošlost i opšti civilizacijski doprinos.
Gradovi filozofa, ratnika, grčkih bogova, sa poznatim hramovima koje su kasnije pohodili apostoli, bacajući na njih anatemu; Efes – sv. Jovan i sv. Pavle, gde je i Devica Marija provela poslednje godine života. U Hierapolisu je stradao Apostol Filip, dok su se njegova braća u veri skrivala u katakombama Kapadokije. Zato ovu živopisnu oblast fascinirajuće prirode nazivamo – „Kolevka Hrišćanstva“, gde je narod bez vojske, u velikom zbegu, progonjen od rimskih upravnika Judeje, pronašao svoje utočište. Religija čuvana u katakombama Kapadokije, na 60 m ispod površine zemlje, ugledala je najzad i zemaljsku svetlost u Carigradu – Novom Rimu, koji je osnovao car Konstantin Veliki.
Ovaj program predstavlja hronološku, tematsku i geografsku celinu. Uverite se zašto ga svi smatraju savršenim putovanjem.

TERMIN: U PRIPREMI !

PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1.  BEOGRAD- NOVI PAZAR-KAPIKULE
Polazak iz Beograda / Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 14h. Vožnja do Niša, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Ulazak u Bugarsku u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Bugarske, sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak do graničnog prelaza Kapikule. Nastavak puta.

Dan 2.  KAPIKULE- ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Istanbul odlazak na vidikovac Čamlidža, uživanje u pogledu na Istanbul sa azijske strane. Prelazak u evropski deo. Panoramsko razgledanje grada: Dolmabahče palata, trg Taksim,
Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. U popodnevnim časovima je moguće organizovati fakultativno vožnju Bosforom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje. Noćenje.

Dan 3.  ISTANBUL- VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - PRINČEVSKA OSTRVA - ANKARA
Doručak.  Organizovani odlazak na jutarnju Uskršnju liturgiju u Vaseljensku patrijaršiju. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme u Istanbulu do 22h. Mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva , koja se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul i slobodno vreme do polaska za Ankaru. Noćnja vožnja sa usputnim pauzama.

Dan 4.  ANKARA – JEZERO TUZ – URGUP – DRIKOY
Dolazak u Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku, obilazak u stari deo grada – Ulus. Slobodno vreme za šetnju i mogućnost da posetite muzej "Anadolske Civilizacije" glavnog grada Turske: obilazak muzeja Anadolijske civilizacije gde su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Nakon toga sledi poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Slobodno vreme do planiranog polaska ka Kapadokiji. Usputna pauza na slanom jezeru Tuz Golu. To je slano jezero, drugo po veličini jezero u Turskoj. Putovanje nastavljamo do Urgupa. Smeštaj grupe u hotel. Odlazimo u podzemni grad Derenkuyu. Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama I srednjovekovnom Citadelom. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 5.  KAPADOKIJA - celodnevni obilazak
U jutarnjim satima, pre izlaska sunca, let balonom, putnici koji su zainteresovani za let moraju znati da let zavisi od vremenskih uslova i vetra na tom području. Oni koji ne budu leteli balonom, a budu povoljni uslovi za letenje, organizovaće se odlazak na vidikovac gde će moći da uživaju u izlasku sunca i šarenilu neba od balona. Povratak u hotel i doručak. Posle doručka u dogovoreno vreme je planiran polazak do još jednog podzemnog grada Kamakli. Obilazak Kapadokije „kolevke hrišćanstva“. Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina. Obilazak Goreme – muzeja pod otvorenim nebom sa brojnim crkvama i manstirima, remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti, centar episkopa u vreme Vizantije. Panoramski obilazak doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Fakultativno: tursko veče uz nacionalnu muziku i program.

Dan 6.. AKSARAJ – KONJA – PAMUKALE
Doručak. Slobodno vreme do planiranog polaska za Aksaraj. Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, izgrađen je davne 1229. Godine, za posetu je predviđen oko jedan sat vremena. Putovanje nastavljamo do Konje. Uz posetu gradu Konji stara turska prestonica, sedište selčučkog „Ikonijskog sultanata“, koji je do pojave Osmanlija bio centar za sva turska plemena. Najveće uporište ortodoksnog islamskog učenja - mauzolej Mevlane - velikog islamskog učitelja I mislioca. Ovaj muzej je poznat i kao zeleni mauzolej, originalno je sedište Melvana „letećih derviša“ mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Melvine (Rumija) i do današnjih dana je važna tačka hodočašća vernika. Nakon obilaska i pauze za ručak, gde se mogu probati tradicionalni specijaliteti. Nastavak putovanja za Pamukale. Smeštaj grupe u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 7. PAMUKALE – BURSA
Doručak. Nakon doručka obilazak Karahayit sela sa “crvenom vodom”, antičkog grada Hierapolis i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine. Ceo kompleks je pod zaštitom UNESCA kao deo svetske baštine. Osnovan je u II veku p.n.e. kao centar za lečenje termalnim vodama. Uživanje u čudesnim stenama Pamukala uz nezaobilaznu šetnju po lokalitetu. Nakon obilaska, mogućnost boravka u Kleopatrinom bazenu po slobodnom izboru, čije korišćenje se posebno naplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme do planiranog polaska za Bursu. Dolazak u Bursu u večernjim satima. Smeštaj grupe u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 8. . BURSA – BEOGRAD / NOVI PAZAR
Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija "Ulu džamija", trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske.

Dan 9. 
Dolazak u Beograd / Novi Pazar u prepodnevnim satima. Kraj programa

CENA ARANŽMANA :

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (klima,DVD,audio oprema ) na navedenoj relaciji;
• 1 ND (open bufet) u hotelu 3* u Istanbulu 1/2 i 1/3 sobama – lokacija – Laleli ;
• 2 PP (open bufet - samoposluživanje doručak i večera) u hotelu 3* u Ugrupu u 1/2 i 1/3 sobama;
• 1 PP (open bufet - samoposluživanje doručak i večera) u hotelu 3* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama
• 1 PP (open bufet doručak, večera jela sa menija) u hotelu 3* u Bursi u 1/2 i 1/3sobama (TV, klima, kupatilo TWC);
• troškove turističkog vodiča za vreme putovanja;
• troškovi lokalnog vodiča u Istanbulu, Kapadokiji i na lokalitetima koji se posećuju;
• razgledanje prema programu
• troškove organizacije

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi putnika, fakultativne obilaske i ulaznice

DOPLATE ZA DODATNI KOMFOR PUTNIKA:
• Doplata za smeštaj u 1/1 sobi – 80%
• Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili na rate do 15. jula 2019.g. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

FAKULTATIVNI IZLETI:
1.  Topkapi palata (25 €), Plava džamija i Aja Sofija ˙´(20€)– sa slušalicama, vodičem
2.  Krstarenje Bosforom i Vaseljenska patrijaršija sa vodičem – 20 €
3.  Izlet za Prinčevska ostrva (vožnja brodom i fijakerom)... 35 €
4.  Muzej Anatolske civilizacije - obilazak lokaliteta sa lokalnim vodičem i ulaznicom – 10 €
5.  Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju) - (5 ulaznica) – 30 €
6.  Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom - 25 €/po osobi;
7.  Hieropolis – Pamukale – 10 €/po osobi;
8. Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150 €/po osobi;

OPISI HOTELA

Hotel IKBAL 4*- http://ikbal-de-luxe-hotel.hotel-istanbul.net/en/  Hotel je smešten u starom delu Istanbula, blizu Topkapi Palate, Aja Sofije, Kapali čaršije i drugih turističkih atrakcija. Udaljen je 4km od Taksima i 12km od aerodroma Ataturk. Standardne sobe imaju jedan veliki ili dva odvojena kreveta, klimu, sat tv, direktnu telefonsku liniju, internet, mini bar, sef, i fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švetski sto.

OTEL MUSTAFA 4* - nalazi u naselju Urgup u istorijskoj oblasti Kapadokija. U ponudi su tursko kupatilo, sauna, fitnes centar i bazen na otvorenom. Gostima su na raspolaganju moderne sobe sa klima-uređajem i besplatnim pristupom WiFi mreži. Hotel poseduje 2 restorana u kojima se služe jela na bazi švedskog stola. www.otelmustafa.com.tr 

HERACLES TERMAL 3* Hotel – nalazi se na padinama planine Karahayit udaljen oko 6 km od centra Pamukale. Hotel raspolaže restoranom u kom je usluga ishrane na bazi švedskog stola. U ponudi hotela su otvoren bazen kao i tretmani za rehabilitaciju u lekovitim termalnim bazenima. Sobe su klimatizovane sadrže kupatilo (Tuš/WC), TV, mini frižider. https://www.heraklestermal.com.tr/

ARTIC HOTEL – Bursa 3* (http://www.artichotel.com/) jedan od hotela sa najboljom lokacijum u Bursi. Hotel nudi dovkrevetne i trokrevetne klimatizovane sobe koje sadrže kupatilo (Tuš/WC), TV, mini frižider vaka soba ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.

OPIS DESTINACIJA

ISTANBUL, grad na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva.

Urgup, najekskluzivniji i najmoderniji grad u regionu Kapadokija, Grad i njegova okolina su poznati po misterioznim vilinskim dimnjacima, starim hrišćanskim kamenim crkvama i lepim vinogradima. Miks antike i modernog doba, Urgup je centar za tradicionalne, ručno rađenje tepihe, ali takođe se odlikuje i živopisnim noćnim životom. Vožnja balonima je veoma popularna aktivnost, kao i fantastičan način da istražite lepoti ove oblasti odozgo.

Pamukale, što bi se moglo prevesti kao Pamučni dvorac, dobio je ime zahvaljujući svom fizičkom izgledu. Naime, ovo je čitav splet bazena bele boje koji se nalaze u različitim nivoima. Poređani su jedni ispod drugih, jedni pored drugih a voda se preliva iz jednog bazena u drugi. Ovi bazeni su formirani hiljadama godina u nazad, zahvaljujući taloženju kalcijuma. Takođe, na ovom prostoru je bilo tektonskih pomeranja zahvaljujući kojima su izvori tople vode izdignuti. Ova voda ima temperaturu 35 °C i veruje se da samo 10 min provedenih u vodi će učiniti da izgledate 5 godina mlađe. S obzirom da su bazeni bele boje, voda je tirkizni plava pa je pravi doživljaj za sva čula.

Bursa je grad bogate istorijske prošlosti u istoimenom vilajetu Bursa. Nalazi se na severozapadnim padinama planine Uludag, kraj Nikejaskog jezera. Bursa je četvrti grad po veličini u Turskoj, kao i jedan od njenih najznačajnijih industrijskih i kulturnih centara.

 NAPOMENE

Minimalan broj osoba za fakultativne izlete je 25. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
Vožnja balonom iznad Kapadokije organizuje se isključivo u jutarnjim časovima, nakon prvog noćenja u Urgupu, pred celodnevni obilazak. Prijava za ovaj obilazak najkasnije prilikom polaska na put, zbog slobodnih kapaciteta. Cena koju ćete dobiti posredstvom našeg vodiča je oko 150 € po osobi. Napomena let zavisi i od vremenskih uslova da li ga je moguće organizovati !!
Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Za ulazak u Tursku minimalna važnost pasoša je 150 dana.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 osoba autobusom.
Agencija poseduje polisu osiguranja DDOR-a na 300 000 eur , broj polise 300060458.


Program br. 1 od 20.11.2018. god.     UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL 

PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.