ISTANBUL & JEDRENE - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ISTANBUL & JEDRENE

"Grad gradova" - na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa najvažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga, Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi. Poznat je po imenima: carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: utorak, 08. novembar NOVI SAD - BEOGRAD - DIMITROVGRAD - JEDRENE - ISTANBUL
Polazak iz Novog Sada sa dogovorenog mesta u 13.00 časova a iz Beograda oko 14h Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: sreda, 09.novembar JEDRENE -ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Dolazak u Jedrene u prepodnevnim satima. Jedrene, nekadašnja prestonica Otomanskog carstva, danas je lep i šarmantan grad sa oko 150 hiljada stanovnika. Osnovao ga je rimski car Hadrijan pod imenom Hadrianopolis. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča: Džamija Selimija, Rustempaša karavansaraj, Arasta bazar... Slobodno vreme u centru grada za šoping i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja.
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula - Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija, lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba - Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom „džamija koja nikada neće biti srušena“. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu građevine koja je od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa, a da na njenim zidovima se nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: četvrtak, 10.novembar ISTANBUL – IZLET AZIJA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta AZIJA. Prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i vožnja autobusom do nove džamije Čamlidža, koja je najveća u Turskoj, odakle se pruža pogled na skoro ceo Istanbul. Odlazak u živopisni deo grada Uskudar i šetnja Azijskim delom Istanbula do svetionika - Devojačka kula. Nastavak putovanja do još jednog zanimljivog dela grada Kadikoy, Slobodno vreme. . Povratak autobusom na Evropski deo i obilazak najveće grčke pravoslavne crkve u Istanbulu – Aja Trijada, podignuta 1880 -te godine u Neovizantijskom stilu. Nakon obilaska slobodno vreme.U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta “Taksim noću“, pešačka zona Istiklal i Galata kvart. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje, kupovinu... Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: petak, 11.novembar . ISTANBUL – Muzej Panorama 1453 i PJER LOTI (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak do Muzeja Panorama 1453, smeštenog pored Topkapi zidina. Osvajanje Istanbula je jedan od najznačajnijih događaja u turskoj istoriji. Vojska sultana Mehmeta II, 29.maja 1453.godine probila je Todosijev zid i ušla u tadašnji Kostantinopolis. U ovom najvećem panoramskom muzeju na svetu koji godišnje poseti više od 800 hiljada posetilaca, detaljno je prikazana bitka za Istanbul. Nakon muzeja odlazak u čuveni kvart Ejup, o kome u svom Istanbulu Orhan Pamuk piše kao o malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga, koje mu uvek ne izgleda stvarno već kao prividjenje. Ovde se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva Svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmet – paše Sokolovića. Nakon kratkog obilaska, odlazak žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušni ples/. Noćenje.

5. DAN: subota, 12.novembar ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom , uz razgledanje grada: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Mogućnost organizovanja i fakultatvnog obilaska Dolmabahče palate, poslednje sedište sultana. Slobodno vreme. Noćenje.

6. DAN: nedelja, 13.novembar ISTANBUL – PEŠAČKA TURA (obilazak poznatih znamenitosti - fakultativno)
Doručak, odjava iz hotela i pakovanje stvari do 10 h, a potom slobodno vremedo 17.00 časova kada je planiran polazak za Srbiju ili fakultativno odlazak na pešačku turu i obilazak nekog od mnogobrojnih muzeja Istanbula / Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom/. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja i opet džamije od 2020. godine, stare skoro 1500 godina), dvorišta Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika) – individualno ulazak u palatu, Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica)
Polazak za Srbiju u 17.00 časova. Noćna vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi i zbog carinskih formalnosti.

7. DAN: ponedeljak, 14.novembar BEOGRAD- NOVI SAD
Dolazak u Beograd / Novi Sad na mesto polaska u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

08 - 14.novembar 2022. god.  3*+

168 € Iz Novog Sada doplata 20 €

Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
• prevoz autobusima turističke klase sa audio i dvd opremom, klimom, grejanjem... na navedenoj relaciji
• 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni – samoposluživanje) u hotelu sa minimum 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
• poseta i razgledanje Jedrena
• panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji vodiča
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom puta
• troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• individualne troškove
• doplatu za 1/1 sobu (obezbedjuje se na upit)
• doplata za dodatno sedište u autobusu 70 €

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO.

ODLOŽENO PLAĆANJE: mogućnost plaćanja u ratama, čekovima građana ili putem administrativne zabrane do januara 2023.god. Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od cene aranžmana.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (minimum 25 pax za realizaciju)
TURSKO VEČE NA BRODU (večera i krstarenje) 35 evra, PEŠAČKA TURA I OBILAZAK LOKALITETA (DVORIŠTE TOPKAPI, PLAVA DŽAMIJA, AJA SOFIJA) 20 evra – ulaznica za Topkapi se kupuje individualno na licu mesta, KRSTARENJE BOSFOROM SA OBILASKOM VASELJENSKE PATRIJARŠIJE 20 evra, DOLMABAHČE PALATA 30 evra, DŽAMIJA SULEJMANIJA 10 evra, AZIJA TURA 25 evra, TAKSIM NOĆU 10 evra. MUZEJ PANORAMA 1453 I PJER LOTI 30 evra.
NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA - opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
Hotel 3*, nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran... Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom... Tačan naziv hotela znaće se 10 dana pre polaska na put.
Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista.
Za ulazak u Tursku minimalna važnost pasoša je 150 dana.

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U TURSKU na sajtu:
www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/turska

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 50 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.
Program br. 57.1/22 od 01.10.2022. Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000054006.

ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.