DVORCI BAVARSKE
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

DVORCI BAVARSKE :: Kranjska Gora & Minhen

 

TERMIN PUTOVANJA: u pripremi

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA - BLED - KRANJSKA GORA
Polazak autobusa u 05.00 h, sa dogovorenog mesta. Vožnja autoputem prema Ljubljani, Bledu i Kranjskoj Gori, sa usputnim pauzama po potrebi. Po dolasku u Ljubljanu obilazak grada i njegovih znamenitosti: Ljubljanski grad, Prešernov trg, Gradska kuća, Robbova fontana, Zmajev most… Slobodno vreme za kafu uz reku Ljubljanicu. Nastavak puta prema Bledu. Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, iznajmljivanje sandolina, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Nastavak puta ka Kranjskoj Gori, koja se nalazi na severozapadu Slovenije, uz granicu sa Austrijom i Italijom, pod vrhovima Julijskih Alpa i Karavanki, po dolasku smeštaj u hotel. Korišćenje zatvorenog hotelskog bazena. Večera. Noćenje.

2.DAN:  KRANJSKA GORA - MINHEN
Doručak.Napuštanje hotela i vožnja ka Minhenu. Po dolasku u Minhen, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz- fakultativno) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena je za sve zainteresovane koji žele da uživaju u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3.DAN: .MINHEN – DVORAC LINDERHOF – OBERAMERGAU – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – MINHEN
Doručak. Celodnevni izlet za dvorce Linderhof i Nojšanštajn. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vgnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera.
Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće od preko hiljadu meštana.
Nastavak puta do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.

4.DAN:  MINHEN – REGENSBURG – MINHEN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Regensburg Polazak prema Regensburgu . Obilazak peške istorijskog centra grad a koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Gradska kuća u kojoj je zasedao Rajhstag ,… Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Slobodno vreme u centru grada, povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: . MINHEN – DVORAC HERENKIMZE – SALZBURG - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa I baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana I mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca I muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg, u blizini nemačko – austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija I najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju I Mađarsku.

6.DAN:– BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase ( visokopodni sa audio-dvd opremom i klimom )
• smeštaj u 1/2 i 1/2 +1 sobama
• 1 polupansion (večera / doručak buffet- samopolsuživanje) u hotelu sa 4* u Kranjskoj Gori
• 3 noćenje / doručak (buffet-samoposluživanje) u hotelu Leonardo Royal Hotel Munich 4* u Minhenu
• razgledanje Ljubljane,Minhena, Salzburga u pratnji vodiča
• obilaske i ulaznice za dvorce Linderhof, Nojnšvanštajn, Herenkimze (ulaznica I vožnju bordićem do dvorca)
• organizaciju i stručno vodjstvo puta
Cena aranžmana ne obuhvata:
• turističku taksu u Kranjskoj Gori 3 € (plaća se na recepciji hotela)
• fakultativno obilazak gradska palata Residenz 15 €, ,
• celodnevni fakultativni izlet za Regensburg.....25 €

Cene fakultative su na bazi minimuma od 30 prijavljenih putnika.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

NAPOMENE:
• Doplata za 1/1 sobu (na upit)....160 €
• Popust za dete do 12 god. uz dve punoplative osobe 40 €.
• Trokrevetna soba, treći ležaj nije uvek standardni već može biti tzv. pomoćni ležaj i može biti drugačijih karakteristika (manji od standardnog ili krevet na rasklapanje, drugačijeg oblika i sl. Što se može odraziti na komfor putnika). Putnik na sopstvenu odgovornost prihvata ovakvu sobu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave i rezervacije 30%, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta ili na rate, poslednja rata najkasnije do 25. jula 2020.g. Plaćanje je moguće izvršiti putem administrativne zabrane, gotovinski ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane). Kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje se može izvršiti na 3 rate bez kamate.
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate.

OPIS HOTELA

KRANJSKA GORA: Hotel Kompas 4* je najveći hotel na Kranjskoj Gori, leži na obronku centra mesta Kranjska Gora, nedaleko od skijališta. Ovaj hotel je između ostalog cenjen i zbog bogate kulinarske ponude kao i mogućnosti opuštanja u wellness centru. Hotel ima 149 komforne, moderno uređene sobe različitih veličina i pet apartmana.
Hotelski restoran sa 300 mesta i slovenački restoran „Florijana“, uređen u tipičnom stilu Gorenjske oblasti, bar, lobi, bašta, noćni bar sa podijumom za igru, centar za relaksaciju uključuje zatvoreni bazen i dečiji bazen sa toboganima, whirlpool sa pogledom na Julijske Alpe, finska sauna sa kristalnom i hrom terapijom, parno kupatilo, različite vrste masaže.
MINHEN: Leonardo Royal Hotel Munich 4*
Ovaj vrhunski hotel sa 4 zvezdice je smešten pored Olimpijskog parka u Minhenu i nudi besplatan WiFi, saunu, fitnes sadržaje i internacionalni restoran sa velikom terasom. Gosti mogu lako da stignu do centra grada linijama metroa. Leonardo Royal Hotel Munich je udaljen samo 1 km od Olimpijskog stadiona. Sobe sadrže klima-uređaj, flat-screen TV i hidromasažni tuš.Prekoputa hotela nalazi se stanica metroa Obervizenfeld (Oberwiesenfeld). Vozovi do Glavne železničke stanice polaze na svakih 12 minuta.

OPIS DESTINACIJA

Kranjska Gora se nalazi u severozapadnom delu Slovenije u blizini austrijske i italijanske granice, dok se na jugu naslanja na Nacionalni park Triglav. Kranjska Gora je od Ljubljane je udaljena oko 80 kilometara. Ski staze su na 800-1600 metara nadmorske visine, ukupna dužina staza je oko 30 kilometara skijaških i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje i sve staze su prilagodjene svim kategorijama skijaša. Bez obzira što je ova destinacija, sigurno najbolji ski centar u Sloveniji, boravak na najpoznatijoj slovenačkoj planini preporučujemo tokom cele godine. Posebno je interesantan period tokom leta, zbog obilja manifestacija, festivala, kulturnih programa i raznih sportskih i drugih aktivnosti.

Minhen je treći po veličini grad u Nemačkoj, posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 – godišnjicu i privlači svake godine oko šest miliona posetilaca.
Dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate.
Regensburg koji se nalazi na rekama Regen i Dunav, sedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8 veku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava i starom, srednjovekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svetske kulturne baštine

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 50 osoba.
Agencija poseduje polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO na 350 000 eur , broj polise 470000040755. Licenca OTP 75/2020 kategorija A 35
Program br. 1.1 od 31.01.2020. god.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL DOO

Program putovanja u pdf-u

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.