ALBANIJA - SARANDA - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ALBANIJA - SARANDA

Autobuski aranžman – 5 dana, 2 noćenja

TERMIN : U PRIPREMI !

Albanija je država na jugu Balkana koja je donedavno bila mistična i nepoznata našim putnicima, ali u poslednje vreme doživljava ekspanziju pojavom sve većeg interesovanja turista iz Srbije za otkrivanje lepota i ove zemlje u našem okruženju. Albanska obala izlazi na na dva mora, Jadransko i Jonsko sa više od 400 kilometara netaknute prioblane prirode. Jonski deo mora koji pripada Albaniji se smatra za jedan od najlepših, najzelenijih i sa izuzetnom čistoćom mora.
Saranda je apsolutni favorit svih posetilaca primorja Albanije, smeštena je na obali Jonskog mora tik uz granicu sa Grčkom. Ovaj primorski grad će svaki turista napustiti zadovoljan, odmoran i nasmejan, jer će tokom boravka u Sarandi uživati na uređenim plažama, mirisu stabala limuna i maslina koja se nalaze po čitavom gradu, šetalištu, kafićima i restoranima i u pogledu na ostrvo Krf koje se nalazi tačno preko puta ovog letovališta. Ono što posebno ističe Sarandu na mapi turizma Albanije je izuzetan spomenik prirode - Modro oko odnosno 18 izvora vode koji izviru iz kraškog tla. Izvori se nalaze 25 kilometara od Sarande i svaki sekund proveden u lepoti ove intenzivne plave vode će zasigurno ostati u najlepšem sećanju svakog putnika.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parkinga na Dorćolu kod SC Gale Muškatirović u popodnevnim satima (najkasnije dan pred putovanje organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz centralnu Srbiju, prema Albaniji, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan ĐIROKASTRA - SARANDA
Dolazak u prepodnevnim satima u gradić ĐIROKASTRA, jedno od najslikovitijih mesta na Balkanu. Grad gde nastaju možda najlepše fotografije prepune tradicije, boja, folklora. Upisan kao deo Svetske kulturne baštine UNESCO-a, Đirokastra još od 12. veka predstavlja najlepšu tajnu ovih krajeva. Kameni grad s tvrđavom, trgovačke ulice prepune radnji sa predmetima i rukotvorinama starih zanata, slikovite kuće, prijatni restorani i kafei ...
Slobodno vreme, a potom nastavak putovanja prema jugu Albanije i Sarandi. Dolazak u omiljeno mediteransko letovalište u ranim popodnevnim časovima. SARANDA je najpopularnije letovalište Albanije, naročito među stranim turistima, omiljeno zbog toplog mora, predivne klime i krajolika. Vrlo povoljne cene po restoranima i zanimljiva ukusna gastronomska ponuda. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. Noćenje.

3. dan SARANDA – fakultativno BUTRINT - KSAMIL
Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativni izleti – Poseta Ksamilu, ili poseta Ksamilu i nacionalnom parku Butrint.
Odlazak do obližnjeg letovališta Ksamil, a putnici koji žele da posete i nacionalni park Butrint nastaviće zajedničko putovanje do pomenutih prirodnih lepota. Kasnije se vraćaju u Ksamil i preostalo vreme mogu provesti na plažama Ksamila.

BUTRINT je još jedan albanski grad pod zaštitom UNESCO-a, sa neopisivo zanimljivim antičkim lokalitetima i onim iz doba Vizantije. Od starog amfiteatra, preko ostataka bazilika i zamkova, Butrint je pravi Biser zanimljive istorije ovog podneblja. Okolinu grada krasi Nacionalni park sa velikim brojem jezera i močvara, a tu je i prelepi Ksamil gde se kriju najlepše plaže Albanije. Beli pesak, kristalno plavo more i pogled na obližnje grčko ostrvo Krf. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel u Sarandu, slobodno vreme i noćenje.

4. dan SARANDA - BEOGRAD
Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativno krstarenje vodama Jonskog mora – Idilična plovidba najlepšim delom obale Albanije s pogledima na krševite severne obale ostrva Krf, ali i na lagune i uvale oko Ksamila, koje su vekovima bile poprište brojnih bitaka Mlečana, Romejaca, Normana i drugih, u nadi za osvajanjem ove, možda najvažnije obale Balkana. Nakon fakultativnog krstarenja sledi napuštanja hotela i putovanje ka severu zemlje, a u pravcu Srbije.

5. dan BEOGRAD
Povratak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA :

Cena aranžmana uključuje:

1. prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
2. 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu 3* u Sarandi
3. smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/1 sobama
4. usluge vodiča
5. organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

• Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte
• Fakultativni izleti – Ksamil - 5€, Poseta Butrintu i Ksamilu - 15 €, Krstarenje vodama Jonskog mora - 15€ (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 30 prijavljenih putnika)
• Ostale nepomenute usluge
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40€
Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50€

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća 30% u dinarskoj protivvrednosti po kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE. Ostatak najkasnije 10 dana pre puta. ODLOŽENO PLAĆANJE : 30% prilikom rezervacije, ostatak na čekove najkasnije 2 meseca nakon putovanja.

NAPOMENE U VEZI ULASKA U ALBANIJU
Za ulazak u Republiku Albaniju nije potrebno posedovati negativan test na COVID 19. Prilikom povratka u Republiku Srbiju iz Albanije nisu propisane nikakve mere karantina niti testiranja. Državna granica se može preću iz važeću ličnu kartu ili pasoš za osobe starije od 18 godina, dok je za maloletna lica obavezan pasoš.

OPIS HOTELA:

HOTEL 3* u Sarandi
Sobe: Sve sobe sadrže klima uređaj, LCD TV, wifi internet, kupatilo i balkon.
Hotelski sadrzaj:, restoran, konferencijska sala, besplatan wi-fi i internet u sobama, parking.
Opis hotela dat je ilustratuvno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja . Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.

Program br. 1 od_____________
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav
osiguranja ADO, broj polise 470000049554.

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.