ALBANIJA - DRAČ - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

ALBANIJA - DRAČ

Autobuski aranžman – 5 dana, 2 noćenja

TERMIN:    U PRIPREMI !

Albanija je država na jugu Balkana koja je donedavno bila mistična i nepoznata našim putnicima, ali u poslednje vreme doživljava ekspanziju pojavom sve većeg interesovanja turista iz Srbije za otkrivanje lepota i ove zemlje u našem okruženju. Albanska obala izlazi na na dva mora, Jadransko i Jonsko sa više od 400 kilometara netaknute prioblane prirode. Jonski deo mora koji pripada Albaniji se smatra za jedan od najlepših, najzelenijih i sa izuzetnom čistoćom mora.
Drač (Dures) se nalazi na severu Albanije, 34km od Tirane. Predstavlja najznačajniju luku i najstariji grad u Albaniji, sa istorijom dugom preko 3000 godina. Upravo zbog toga obiluje kulturno – istorijskim spomenicima koji zavređuju pažnju turista.
Danas je Drač grad sa 120.000 stanovnika i turistički centar sa novoizgrađenim hotelima i ugostiteljskim objektima, kao i svim ostalim pratećim turističkim sadržajima. Drač je idealan za porodice sa decom, ali i za mlade koji vole provod i noćne klubove. Najpoznatije plaže su kod Rta Rodon i u zalivu Lazli. Tokom leta svako veče se na plažama organizuju žurke na kojima nastupaju DJ-evi, tako da je ovaj grad idealan za mlade.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parkinga na Dorćolu kod SC Gale Muškatirović u popodnevnim satima (najkasnije dan pred putovanje organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz centralnu Srbiju, prema Albaniji, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan SKADAR– DRAČ
Dolazak u Albaniju i na obalu Jadranskog mora u jutarnjim satima i poseta drevnom SKADRU. Upoznavanje sa veličanstvenim jezerom, čuvenim gradom i njegovim orijantalno-balkanskim centrom i znamenitostima – a potom slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Poseta tvrđavi ROZAFA, prilika da se na autentičnom mestu čuje i doživi legenda po kojoj je i nastala čuvena srpska narodna pesma Zidanje Skadra na Bojani. Nakon obilaska tvrđave (koji uključuje i 300 metara dug uspon), kraći odmor. Nastavak putovanja prema jugu i Draču, kroz postojbinu Skender-bega i predele bogate panoramama i divnim pričama iz davnina. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima, smeštaj u hotel i slobodno vreme, ili fakultativni izlet - Pešačka večernja tura kroz Drač, s obilaskom lokalnih znamenitosti – stare zidine, crkve i džamije, Venecijanska kula, Hadrijanov amfitetar, trgovi i glavna ulica Epidamn i dr.
Slobodno vreme i noćenje

3. dan DRAČ – fakultativno BERAT – TIRANA
Doručak i slobodno vreme u Draču, ili fakultativni izlet– BERAT i TIRANA.
BERAT je jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Albaniji. To je grad muzej, pod zaštitom je UNESCO-a, i obiluje čarobnim ambijentima. Nekada nazivan Svetigrad, pa čak i Beograd, ovo mesto je spoj istorije i neodoljivog folklora. Definitivno najlepši dodir sa iskonskom Albanijom, uz ukuse rakije i domaće kafe. Tvrđava, tekija, stare crkve, kafanice, stari most i radnje, samo su neke od mnogih slika grada koga nazivaju „gradom hiljadu prozora“. Nakon obilaska Berata putovanje prema TIRANI.
Prestonica Albanije je moderan grad s prostranim trgovima i sjajnim šopingom. Nakon kraćeg putovanja do Tirane, sledi panoramska vožnja kroz grad i upoznavanje s lokalnim znamenitostima – Trg Skenderbega sa čuvenom statuetom heroja, Opera, Nacionalni istorijski muzej, Narodna banka, Palata kulture, Džamija Ethem Beja i druge, hrišćanska svetilišta, toranj sa satom, parkovi i šetališta. Sledi prigodno slobodno vreme za uživanje i šoping.
Povratak u Drač i hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme i noćenje

4. dan DRAČ – fakultativno : KROJA

Doručak. Odjava iz hotela do 11h, a u međuvremenu predlog da se slobodno vreme posveti obilasku Drača, ili fakultativnom izletu – poseta drevnoj KROJI.
Kraće putovanje do obližnje KROJE, koja je sam kulturni centar Albanije i najlepši dodir s prošlošću i prirodom. Nakon panoramskog razgledanja, poseta Starom bazaru i centru , uz laganu uzbrdo šetnju živopisnim kaldrmisanim ulicama, pokraj starih radnji, Skenderbegovog muzeja, galerija, taverni i kafana.
Povratak u Drač u popodnevnim satima. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Vožnja sa pauzama za odmor i carinske formalnosti.

5. dan BEOGRAD
Povratak u Srbiju i dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA:

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u hotelu u Draču
• smeštaj u hotelu 3*
• obilazak centra Skadra
• usluge vodiča
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte
• Fakultativni izleti - Obilazak tvrđave Rozafa u Skadru - 10 €, Obilazak Drača -5 €, Obilazak Berata i Tirane - 25 €, Obilazak Kroje - 15 € (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 35 prijavljenih putnika)
• Ostale nepomenute usluge
• Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
• Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €
• Gradsku turističku taksu u iznosu od 2 € - plaća se u agenciji.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća 30% u dinarskoj protivvrednosti po kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE. Ostatak najkasnije 10 dana pre puta. ODLOŽENO PLAĆANJE : 30% prilikom rezervacije, ostatak na čekove najkasnije 2 meseca nakon putovanja.

NAPOMENE U VEZI ULASKA U ALBANIJU
Za ulazak u Republiku Albaniju nije potrebno posedovati negativan test na COVID 19. Prilikom povratka u Republiku Srbiju iz Albanije nisu propisane nikakve mere karantina niti testiranja. Državna granica se može preću iz važeću ličnu kartu ili pasoš za osobe starije od 18 godina, dok je za maloletna lica obavezan pasoš.

OPIS HOTELA:

HOTEL 3* u Draču
Sobe: Sve sobe sadrže klima uređaj, LCD TV, wifi internet, kupatilo i balkon.
Hotelski sadrzaj:, restoran, konferencijska sala, besplatan wi-fi i internet u sobama, parking.
Opis hotela dat je ilustratuvno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja . Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.

Program br. 1 od_________.

Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav
osiguranja ADO, broj polise 470000049554.

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.