MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

 

СВ.ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН ПРЕД ЧУДОТВОРНОМ ИКОНОМ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ЛЕПАВИНСКЕ, МАНАСТИР ОРАХОВИЦА

Древни српски манастир Лепавина, који се налази на око осамдесетак километара од Загреба, подигнут је око 1550. године, убрзо после формирања првих српских насеља у Горњој Славонији. Након седам година, Турци су га запалили и опустошили, али мисао о потреби манастира као духовног центра новодосељених Срба није била угашена. Манастир је због бројних немира тек темељно обновљен 1642. године али и годинама после забележена су бројна страдања. Половином XVIII века саграђена је данашња манастирска црква.
За историју манастира Лепавине нераскидиво је везана Чудотворна икона Пресвете Богородице Лепавинске. Настанак иконе датира с`почетка XVI века и дело је непознатог аутора. Икони се с`разлогом приписују чудотворне исцелитељске моћи. Данас у манастиру и пред иконом излечење и истински духовни живот траже поред православаца, и римокатолици, протестанти, муслимани. Отац Гаврило игуман манастира Лепавина је велики, православни мисионар. Путем интернета посетите сајт манастира Лепавина: www.manastir-lepavina.org aко нешто затреба обратите се поруком или писмом на е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Манастир Ораховица је српски православни манастир на простору Славонске епархије Српске православне цркве, у подножју планине Крндије. У историјским изворима помиње се још и под називом Ремета и Дузлук Први помени манастира под називом Ремета (што значи - пустиња монашка) потичу из краја 15. века. Наводно је тај српски манастир из 11. века, а чинило га је неколико конака. Садашње име је добио по истоименом оближњем селу које је удаљено осам километара. Саборни храм манастира посвећен је Светом Николи, који је подигнут на месту старије цркве брвнаре, у 15. веку. У прошлости манастир је био значајан преписивачки центар.

ТЕРМИН ПУТОВАЊА: У ПРИПРЕМИ

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА  

1.дан       БЕОГРАД - ЛЕПАВИНА
Полазак из Београда у 22:00 часа испред пословнице ЕР-Србије код цркве Св. Марка. Ноћна вожња кроз Србију и Хрватску.

2. дан     ЛЕПАВИНА - МАНАСТИР ЈАСЕНОВАЦ - БЕОГРАД
Долазак у манастир Лепавина у раним јутарњим часовима. Присуствовање Св.Литургији и молебану пред чудотворном иконом Пресвете Богородице. У поподневним сатима полазак за манастир Ораховица. Посета манастиру. Полазак за Београд око 18.00 часова. Долазак у Београд у вечерњим часовима између 22-23 часа.

Цена путовања:                       

ЦЕНА ПУТОВАЊА ОБУХВАТА :
- трошкове превоза на наведеној релацији аутобусом туристичке класе / високоподни или даблдекер/или мини бус са аудио-видео опремом, климом...
- трошкове организације и праћења путовања

ЦЕНА ПУТОВАЊА НЕ ОБУХВАТА :
- индивидуалне трошкове
- трошкове међународног путног осигурања по условима Уника колективног осигурања по цени од 95,81 дин за путнике до 70 год. старости, 245,44 дин за путнике преко 70 год. старости ( потребна је фотокопија пасоша).

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Органозатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања.
Минимум за реализацију путовања аутобусом је 40 путника. У случају мањег броја пријављених, превоз ће бити обављен мини бусом.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.

 

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА AГЕНЦИЈЕ “МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ”

ХОДОЧАШЋЕ У СВЕТИЊЕ ГРЧКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
МЕТЕОРИ – АТИНА – ЕГИНА – ЕВИА – СОЛУН

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1 дан  - Београд – Метеори
Полазак аутобуса у 17.00 сати са . Ноћна вожња кроз Србију и Македонију са краћим успутним задржавањем ради одмора.

2 дан – субота, 08.новембар 2014. Метеори – Атина
У јутарњим сатима успутно стајање у кланцу Темби посета цркви Свете Параскеве. Наставак пута, долазак у Каламбаку подножје Метеора. Посета радионици икона а затим манастирима: Свети Стефан и Велики Метеор. Наставак пута за Атину. Долазак у вечерњим сатима. Смештај у хотел. Ноћење.

3 дан –  Атина – Егина
Доручак. Одлазак до луке Пиреј, одакле даље бродом на острво Егина. Посета манастиру Свете Тројице у којем се налазе мошти Светог Нектарија Егинског. Наставак пута до манастира Свете Екатерине. По повратку разгледање Атине. Панорамска вожња кроз Атину... Повратак у хотел. Ноћење.

4 дан – понедељак   Атина – Евиа
Доручак. Полазак за острво Евиу, преласком преко висећег моста улазимо у град Халкиду, наставак пута за село Прокопи где се налази храм Светог Јована Руса, поклоњење моштима Светог Јована Руса. Одлазак до манастира Светог Давида Евијског, поклоњење моштију светога. Наставак пута за Паралију, Долазак у Паралију у вечерњим часовима. Смештај у хотел. Ноћење.

5 дан – уторак   Паралија – Солун
Доручак ланч пакет. Одлазак у Солун. ЛИТУРГИЈА у храму Светог Великомученика Димитрија у Солуну. После Литургије обилазак града са посетом Српском војничком гробљу на Зејтинлику. Слободно време до 16 часова када је предвиђен полазак за Београд. Долазак у Београд иза поноћи.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 180 € EUR

AРАНЖМАН УКЉУЧУЈЕ: превоз аутобусом туристичке класе (аудио, видео опрема, клима-грејање), смештај у хотелу са ** / *** звездице у на бази 2 ноћ/дор. у Атини и 1 ноћ/дор. у Паралији, (свака соба има купатило, тв, доручак - самопослуживање), вожња бродом до Егине и назад, панорамско разгледање Атине, Метеора, Евие, организација и вођство пута. Име хотела биће познато 10 дана пре пута.
Плаћање: На 5 месечних рата путем административне забране (август –децембар 2014) у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан плаћања
АРАНЖМАН НЕ УКЉУЧУЈЕ: улазнице у манастире на Метеорима (3 ЕUR по манастиру) здравствено осигурање 550,- динара, обавезна фотокопија пасоша.

Програм рађен на бази минимум 45 особа аутобусом. У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовањаАгенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.

 

ЗА ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

ТЕРМИН У ПРИПРЕМИ!


1. ДАН 
Полазак из Београда у 20.00 часова са паркинга преко пута хотела „Континентал“ (савска страна).
Ноћна вожња. Гранични прелаз Ђердап.

2 . ДАН 
Манастир Тисмана – Света литургија и свето освећење jелеја
Манастир је основао Преподобни Никодим Тисмански (Грчић), наш Светитељ који је основао и манастире Вратну, Буково, Манастирицу и др.
У манастирској цркви се чувају следеће Светиње:
- Гроб Преп. Никодима Тисманског, који је сада празан;
- прст и крст Преп. Никодима Тисманског;
- део моштију Св. Игњатија Богоносца и Светога Јована Златоуста.
Манастир поседује и леп музеј.
Манастир Хурез
Женски манастир, прво ктиторско дело Св. Муч. Константина Бранковеану-а. У манастиру се чува део моштију више светитеља.
Манастир Бистрица (Олтеана)
Женски манастир у коме се од 1497. године чувају мошти Преподобног Григорија Декаполита. Живопис цркве је урадио познати румунски сликар Георге Татареску.
У близини манастира постоји пећина у којој се налазе два скита. У једном од њих чува се Чудотворна икона Богомајке а такође су се ту скривале мошти Преп. Григорија Декаполита у време недаћа. У пећини се налази и исцелитељски извор. (Посета могућа само у случају да нам метереолошки услови дозвољавају)
Ноћење.
3. ДАН 
Манастир Куртеа де Арђеш
Мушки манастир, седиште Арђешке епископије, у коме се чувају мошти Свете Мученице Филофтеје. У пронаосу цркве налазе се гробови румунске краљевске породице.
Букурешт - престоница Румуније.
Разгледање Букурешта из аутобуса и посета Светињама у центру престонице.

Црква Златари
Црква чува Чудотворну икону Богомајке и руку Светога Великомученика Кипријана – заштитиника од враџбина.
Саборна патријаршијска црква
Црква посвећена чува мошти Светог Преподобног Димитрија Басарабовског као и део моштију Светог Цара Константина и Свете Царице Јелене.
Црква Светог Георгија
Црква чува шаку Светога Николе Чудотворца, гроб у коме се налазе Мошти Светог Великомученика Константина Бранковеану-а као и Чудотворну икону и ризу Свете Преподобне Мајке наше Параскеве.
Наставак путовања према Молдавији ка манастиру Њамц. Ноћење у манастиру.

4. ДАН 
Света литургија у манастиру Њамц.
Манастир Њамц
Мушки манастир у коме се чувају две Чудотворне иконе Богомајке, Гроб Преподобног Пајсија Величковског и мошти Светитеља непознатог имена, које су 1986. године саме подигле стазу испод које су се налазиле, и тако се саме откриле,
јер се за њих до тада није знало. Једна од те две Чудотворне иконе Богомајке копија је наше Тројеручице а икону је донео са Свете Горе Преподобни Пајсије Величковски.
У манастиру је својевремено био старешина Преподобни Пајсије Величковски, а монашки постриг је ту примио Преподобни Јован из Њамца – Хозевит.
У цркви Богословије која ради у оквиру манастира чува се прст Светога Јована Хозевита као и одређени предмети који су му припадали – бројаница, пана.
Посета манастирском музеју.
Манастир Сихастрија
Најбројнији мушки мaнанстир у Румунији.
У њему се чувају две Чудотворне иконе Богомајке и делићи моштију више Светитеља.
У манастиру се налази гроб и келија чувеног старца - Оца Клеопе, једног од највећих духовника 20. века у целом православљу, као и келија у којој се налазе одређени предмети који су припадали такође познатом старцу, Оцу Пајсију (Олару).
Скит Сихла
Скит припада манастиру Сихастрији и заснован је крај пећине у којој се подвизавала Преподобна Теодора из Сихле.
До скита се стиже пешице у благој узбрдној шетњи – око 70 минута у једном правцу.
Ноћење у Митрополији Вуковинској у Јашију.

5. ДАН 
Светиње града Јаши
Света литургија у Саборној цркви Молдовско Буковинске митрополије (Јаши)
Налази се у центру града у оквиру митрополитског комплекса.
У цркви се чува Чудотворна икона Богомајке и Мошти Преподобне Мајке наше Параскеве.
Црква поседује и кивот у којем се чува платно које је обавијало појас Пресвете Богородице, када је био донет у Румунију, као и делићи моштију већег броја Светитеља.
Манастир Светa Три Јерарха (Јаши)
Основан у првој половини 17.века. Првобитно су овде почивале мошти Свете Преподобне Мајке наше Параскеве. Данас је ту риза Преподобне и део моштију Светога Василија Великог. Чувена је и јединствена по спољњој обради зидова цркве – споља је црква у потпуности прекривена клесаним везом у камену.
Црква Светога Спиридона Чудотворца (Јаши) - чије молитве помажу за благословени брак.
Црква се налази у кругу болница и чува Чудотворну икону Светога Спиридона Чудотворца. На икони код Светитељевих стопала, код обуће, икона је чудесно избрисана.
Манастир Светога Јована
Седиште Сучавске епискпије, чува кивот са моштима Светог Великомученика Светога Јована Сучавског.
Ноћна вожња преко Источних Kарпата и кроз централни део Румуније .

6. ДАН 
Манастир Прислоп
Манастир чува Чудотворну икону Богомајке, гроб оца Арсенија (Бока) чувеног духовника 20. века и чудотворца, као и пећину Светога Јована из Прислопа. Молитве Светог Арсенија помажу за благословени брак.


Саборна румунска црква у Темишвару
У цркви у којој се 1990. године, на зиду појавио лик Господа нашег Исуса Христа. Такође се у цркви чувају мошти Светога Јосифа Новог епископа Темишварског.
Саборна Српска православна црква
Посвећена је Вазнесењу Господњем. Садашња црква је подигнута у XVIII веку и налази се у центру.
Гранични прелаз Ватин (код Вршца). Повратак у Београд у вечерњим часовима.


ЦЕНА АРАНЖМАНА: 180 ЕУР (у динарској противвредности)

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:
- превоз аутобусом туристичке класе (клима,аудио и видео опрема),
- 2 преноћишта у манастирским конацима и једно преноћиште у Молдовско-Буковинској митрополији у Јашију,
- организација и вођство пута.

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА:
- oбавезно здравствено осигурање 545.00 дин. (за путнике до 70 година старости) по условима UNIQA ОСИГУРАЊА.
- индивидуалне трошкове. За путно осигурање потребно је доставити фотокопију пасоша.

УСЛОВИ И НАЧИН ПЛАЋАЊА: Приликом резервације се уплаћује 100 EUR у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате, а остатак најкасније 10 дана пре пута, или на рате чековима грађана или кредитним картицама ВИСА, ДИНА,МАСТЕР И МАЕСТРО.

Аранжман је рађен на бази минимум 35 путника.
У случају недовољног броја пријављених путника, агенција има право отказа аранжмана најкасније 5 дана пре почетка путовања.
Агенција не сноси одговорност за другачије усмене информације о програму. Такође задржава право измена у редоследу појединих садржаја у програму.

 

П О К Л О Н И Ч К О  П У Т О В А Њ Е

МАНАСТИР СВ. ЈОВАН БИГОРСКИ, ВЕВЧАНИ,
СТРУГА, ОХРИД, МАНАСТИР СВ. НАУМ, БИТОЉ

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА


1. ДАН - 04. јули
Полазак аутобуса са паркинга преко пута хотела “ Crown Plaza“ – ex “Continental“ (савска страна) у 21.00 ч. Ноћна вожња преко Прешева и Скопља према Охриду, са успутним паузама ради одмора.

У јутарњим часовима долазак у манастир Св. Јован Бигорски - један од најзначајнијих верских и културних објеката Македонске православnе цркве. Налази се на западу Републике Македоније, поред магистралног пута Дебар – Гостивар. Саграђен на стеновитој литици и окружен густим шумама, манастир подсећа на манастире на стенама Свете Горе Атоске у Грчкој.
Манастирска црква је посвећена Св. Јовану Крститељу и првобитно је изграђена око 1020.год.
Из те године и датира икона са ликом Св. Јована Крститеља, за коју се верује да има исцелитељске моћи.У манастиру се налази мали сребрни ковчег са светим моштима Св. Јована Крститеља.
Посебно благо манастира представља чувени дрвени иконостас, за који се сматра да је један од најлепших и највреднијих у византијској уметности.

Наставак пута. Посета живописном селу Вевчани, које се налази на 15км од Струге и Охридског језера. Верује се да је село основано у периоду од краја 6. До почетка 8.века. Село Вевчани има очувану аутентичну архитектуру, 19 цркава, манастира и капела. Главна сеоска црква је Св. Никола.
Чувени су и вевчански извори, као једна од најпознатијих знаменитости Македоније.

Долазак у Стругу. .
Неколико километара од Струге, на обали Охридског језера, налази се манастир Калишта из 16.века. У оквиру манастира је пећинска црква, посвећена Светој Богородици. У комплексу се налази и црква Св. Петра и Павла, а у самом дворишту је извор свете воде.

Долазак у Охрид. Смештај у хотел, затим обилазак града: Горња и Доња Порта, црква Св. Софије, црква Св. Богородице Перивлептос, манастир Св. Пантелејмон ...
Шетња старим градом и посета радионицама за израду чувеног охридског бисера.
Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

2.ДАН – 05. јули 
Доручак. Напуштање хотела. Одлазак у манастир Св. НАУМ.
Манастир је пред крај свог живота основао Св. Наум, сарадник Св. Климента охридског.
Манастир је првобитно био посвећен Св. Арханђелима Михајлу и Гаврилу. У манастиру се сада налазе мошти Св. Наума.
У непосредној близини манастирског комплекса налазе се извори Црног Дрима, највећег дотока воде у Охридско језеро.

Наставак пута према Битољу, другом по величини граду у Македонији. Богат је културним и историјским споменицима, црквама и џамијама: Сахат-кула, стара чаршија, базар, црква Св. Димитрија, црква Св. Богородице.

3.ДАН – 06. јули
Ноћна вожња ауто-путем кроз Македонију према граничном прелазу Прешево.
Долазак у Београд у раним јутарњим часовима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 90 еур (у динарској противвредности - у 3 рате )

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:
- Превоз аутобусом туристичке класе (клима, аудио и видео опремом)
- 1 ноћење у Охриду у хотелу 3*, услуга полупансион /вечера –доручак/
- Обиласци и разгледања према програму
- организација и вођство пута


АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА
- Међународно здравствено осигурање UNIQA за путнике до 70 година 185,00 дин. За путно осигурање потребно је доставити фотокопију пасоша.
- Индивидуалне трошкове

УСЛОВИ И НАЧИН ПЛАЋАЊА

Приликом резервације се уплаћаује 30 еур у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате, а остатак најкасније 10 дана пре пута или на две рате чековима грађана (15.08. и 15.09.2014.год.) или платним картицама VISA, DINA,MASTER I MAESTRO.

Хотел КЛИМЕТИЦА 3* налази се у туристичком насељу Св. Стефан, на обали Охридског језера.
Хотел у свом саставу има рецепцију, лоби – бар, ресторан. Све собе су са купатилом и телевизором. Доручак јје на бази самопослуживања, вечера – класичан мени.

НАПОМЕНЕ
Туристичка агенција организатор, односно посредник, не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације везане за овај програм.
Аранжман је рађен на бази минимум 35 путника. Агенција има право отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка.
Агенција задржава право измена у програму или редоследа појединих садржаја програма услед новонасталих објективних околности.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.