Vikend izleti - MONTESOL TRAVEL BEOGRAD :: VEĆ 30 GODINA SA VAMA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

HOTEL OBALA INSTA REKLAMA 2023 09 jun

 

PROMO PONUDA!

                

DVOJE DECE U FAMILY ROOM GRATIS 

________________________________

HOTEL OBALA INSTA REKLAMA 2023 09 jun

PAKET ARANŽMAN 

7 POLUPANSIONA SA AUTOBUSKIM PREVOZOM

________________________________

Hotel_Colosseum1.jpg

SUNČEV BREG - HOTELI

FIRST MINUTE POPUST DO 25% 

ZA REZERVACIJE DO 31.03.

________________________________

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeId593200dd3f

UNESCO GEOPARK ĐERDAP I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

TERMIN PUTOVANJA:     ČETIRI DANA / TRI NOĆI – BRODOM I AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan (01.05.2024.) Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:00h, čekiranje putnika i ukrcavanje. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje. 

Drugi dan (02.05.2024): Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Manastir Vratna i Vratnjanske kapije – Rajac – Kladovo (7h): Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Vredno posete je i staro groblje sa očuvanim kamenim spomenicima iz XVIII veka - stećci. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak, a potom povratak u hotel. Večera, noćenje. Cena izleta: odrasli 40€, deca 2-10 godina 20€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. 

Treći dan (03.05.2024). Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija lokalnih vina. Cena izleta: odrasli 30€, deca 2-10 godina 15€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. 

Četvrti dan (04.05.2024). Kladovo - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava - Beograd (240 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za jednokrevetnu sobu
Deca od 2 do 10 godina

290 eur

 70 eur

 50% popusta  

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). 

*Program se može neznatno promeniti do početka sezone.
*U slučaju nepredviđenih okolnosti, program je podložan promenama.

* U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife - švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, parno kupatilo, fitnes kabinet, masažne fotelje…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku četvrtog dana, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Golubačka tvrdjava, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje gosta u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe i u hotelu, mini bar, razne vrste ručnih masaža, hidromasažna kada, fakultativni izleti drugog i trećeg dana boravka, individualni troškovi putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća 40% u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Ostatak se uplaćuje najkasnije 15 dana pre puta. ODLOŽENO PLAĆANJE : 40% se uplaćuje prilikom rezervacije, a za ostatak se deponuju čekovi na 3 rate sa dospećem do 15.avgusta 2024.godine. Čekovi za odloženo plaćanje se dostavljaju 15 dana pre polaska na put.

Brod Aquastar Maxim ( www.krstarenjedunavom.rs ) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* ( www.hotelkladovo.rs ) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, dva restorana, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom. Wellness centar pored bazena sadrži: saunu, parno kupatilo, hidromasažna kada, fitnes kabinet, usluge ručne masaže. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi-Fi.

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000057631.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL

 

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeId8cb4fec9df

JEDNODNEVNI IZLET

TERMINI PUTOVANJA: 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 07:00 h sa dogovorenog mesta. Vožnja u pravcu Rume. Dolazak do manastira Hopovo. Osnivač manastira je vladika Maksim ili Đurađ Branković ovo je ujedno i njegova prva zadužbina. Od samog početka u XVI veku manastir je uživao veliki ugled kao kulturno središte i najznačajniji prosvetni centar Srba sa obe strane Save i Dunava. Današnja manastirska crkva posvećena Svetom Nikolaju, sagrađena je krajem XVI veka, a ponovo su je podigli braća Marko i Lacko Jovšićić na mestu prvobitne crkve koja je porušena. Prisustvovanje Sv. Arhijerejskoj Liturgiji.Posle liturgije obilazak manastirskog kompleksa.

Nastavak putovanja ka manastiru Krušedol. Ovaj fruškogorski biser izgradili su početkom XVI veka vladika Maksim (despot Đorđe Branković) i njegova majka Angelina. Crkva je posvećena Blagoveštenju (Blagovesti Presvete Bogorodice) i ima odlike moravske arhitektonske škole ali je tokom 18 veka zbog stalnih popravki skoro potpuno izmenjena i dobila je niz baroknih oblika. Unutrašnjost crkve manastira Krušedol predstavlja najbogatiju riznicu freskoslikarstva sa freskama iz XVI i XVIII veka . Od samog početka uživao je veliki ugled i u odnosu na ostale fruškogorske manastire je bio najbogatiji. U prvoj polovini XVIII veka Turci ga napadaju i spaljuju . Tom prilikom manastir je ne samo spaljen već i razrušen a svetinje oskrnavljene. Biva obnovljen u narednih 50-tak godina. Nesumnjivo je da je manastir imao bogatu istoriju i da su se u njemu dešavale mnoge stvari koje su bile sudbinski vezane za srpski narod.Obilazak  i razgledanje manastira.

Nastavak putovanja ka Sremskim Karlovcima, živopisnog gradića koji leži na obroncima Fruške gore i spušta se do same obale Dunava. Od brojnih kulturno-istorijskih spomenika treba istaći PATRIJAŠKI DVOR, MAGISTRAT, KATEDRALU .. Odlazak do Kapele mira, crkve koja je izgrađena na mestu na kome je potpisan Karlovački mir, između Turske i Svete alijanse, čime je zaustavljen prodor Turaka u Evropu.
Slobodno vreme u Sremskim Karlovcima. U kasnim popodnevnim časovima povratak za Beograd.

CENA ARANŽMANA: 1.200,00din. po osobi

Deca do 12 godina 800,00 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (klima, TV i audio oprema)
- obilaske prema programu
- troškove organizacije i vođstvo puta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije uplaćuje se celokupan iznos u gotovini, čekovima ili platnim karticama Visa, Dina, Master i Maestro.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman rađen na bazi minimuma 45 osoba.
Prema Zakonu o turizmu čl.79, za jednodnevni izlet (putovanje kraće od 24 č.) nije obezbedjena zaštita u pogledu Garancije putovanja.Licenca OTP 95/2021

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE "MONTESOL TRAVEL"

 

APARTMANI - VILA ŽIVA

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeId9e188f8eb7
 

APARTMANI - VILA SUNČICA

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeId019edd3827

APARTMANI - VILA RUŽICA

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeIdca787e32e8

APARTMANI - VILA HAJDUČICA

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeId97ea361d1d

APARTMANI - VILA VUKOTA

View the embedded image gallery online at:
https://montesol.rs/24-vikend-izleti.html#sigFreeIda5f7b27c4f
 

 

OPIS APARTMANA

 

 

 

TERMINI PUTOVANJA: U PRIPREMI

JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM

U okviru Prirodnog rezervata prirode i predela posebnih odlika Mokra Gora, u neposrednoj blizini “Sarganske osmice” – pruge uskog koloseka na planini Šargan, nalazi se bajkovito uzvišenje Mećavnik. Na ovom jedinstvenom mestu je čuveni umetnik i filmski reditelj Emir Kusturica izgradio posebno etno-naselje i Filmsku Akademiju “Kustendorf” ili “Drvengrad” – Kustendorf, kao svoje “životno delo” koje je dalo rezultat “srednjovekovnu tvrdjavu koja se brani od svih oblika otrova koji napadaju društvo”, kako kaže profesor.
Jedinstveo turističko i umetničko naselje-hotel “Drvengrad”, 4 zvezdice je nastalo po maštovitoj zamisli tokom snimanja jednog od brojnih kultnih filmova ovog poznatog umetnika – “Život je čudo“. Izgrađen je na brdu Mećavnik i obogaćen detaljima i autentičnim motivima iz literature jedinog jugoslovenskog nobelovca Ive Andrica. Andrićgrad je zdanje posvećeno Ivi Andriću,podignuto pored Drine u Višegradu, sa idejom da spaja neizmirene istorijske periode na našim prostorima, da promoviše turizam, kulturu, umetnost, jednakost među ljudima, rasama i polovima, širi pismenost i plemenitost i spaja i ujedinjuje narode, regione i svet.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Beograda oko 6h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja prema Mokroj gori pored Čačka i Užica. Dolazak na Mokru goru. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje Drvengrada. Nastavak putovanja ka Bosni i Hercegovni i Višegradu uz usputno zadržavanje radi graničnih formalnosti. Na putu ka Višegradu obilazak manastira Dobrun. Manastir Dobrun, u izvorima poznat kao Kruševo, nalazi se u živopisnom planinskom kraju na putu Višegrad – Užice, 12 km od Višegrada u klisuri reke Rzav. Posvećen je Blagoveštenju, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. godine. Već 1393. godine, kada su Turci prvi put provalili u Bosnu, manastir je stradao. Obnovili su ga despot Stefan Lazarević i kneginja Milica. Negde na granici XVIII i XIX veka manastir je opusteo. O nastanku i ranijoj istoriji manastira nema pouzdanih podataka. Zna se da je jedno vreme bio sedište mitropolije. U svojoj istoriji je mnogo puta uništavan i rekonstruisan. Najveće stradanje manastir je doživeo u toku Drugog Svetskog rata, kada su ga Nemci koristili kao skladište oružja, a pri povlačenju 1945. godine digli su ga u vazduh. Obnovljen je 1946. godine. U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se Muzej Prvog srpskog ustanka, galerija, kao i Muzej Mitropolije dabrobosanske. Nakon manastira Dobrun, vožnja do Višegrada i obilazak grada. Poseta Andrićgradu i mostu na Drini. Slobodno vreme.
Polazak u kasnim popodnevnim časovima za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnom prelazu.

CENA ARANŽMANA : 

Deca do 12 godina 

Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima) na navedenoj relaciji,
• razgledanja i obilaske prema programu
• usluge turističkog vodiča tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
• individualne troškove
• ulaznik za Mećavnik 250,00 din po osobi
Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

REZERVACIJA I PLAĆANJE: Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od vrednosti aranžmana gotovinski ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO, a ostatak najkasnije 7 dana pre započinjanja usluge.

NAPOMENA:
Na izlet je neophodno poneti važeču ličnu kartu ili pasoš, a deca mlađa od 18 godina isključivo važeći pasoš.

Program je rađen na bazi minimum 50 putnika. 

 

 

Potkategorije

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

oglas mon

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

HOTEL OBALA INSTA REKLAMA 2023 09 jun

 

PROMO PONUDA!

                

DVOJE DECE U FAMILY ROOM GRATIS 

________________________________

HOTEL OBALA INSTA REKLAMA 2023 09 jun

PAKET ARANŽMAN 

7 POLUPANSIONA SA AUTOBUSKIM PREVOZOM

________________________________

Hotel_Colosseum1.jpg

SUNČEV BREG - HOTELI

FIRST MINUTE POPUST DO 25% 

ZA REZERVACIJE DO 31.03.

________________________________