МАНАСТИР ЛЕПАВИНА
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

МАНАСТИР ЛЕПАВИНА

 

СВ.ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН ПРЕД ЧУДОТВОРНОМ ИКОНОМ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ЛЕПАВИНСКЕ, МАНАСТИР ЈАСЕНОВАЦ

Древни српски манастир Лепавина, који се налази на око осамдесетак километара од Загреба, подигнут је око 1550. године, убрзо после формирања првих српских насеља у Горњој Славонији. Након седам година, Турци су га запалили и опустошили, али мисао о потреби манастира као духовног центра новодосељених Срба није била угашена. Манастир је због бројних немира тек темељно обновљен 1642. године али и годинама после забележена су бројна страдања. Половином XVIII века саграђена је данашња манастирска црква.
За историју манастира Лепавине нераскидиво је везана Чудотворна икона Пресвете Богородице Лепавинске. Настанак иконе датира с`почетка XVI века и дело је непознатог аутора. Икони се с`разлогом приписују чудотворне исцелитељске моћи. Данас у манастиру и пред иконом излечење и истински духовни живот траже поред православаца, и римокатолици, протестанти, муслимани. Отац Гаврило игуман манастира Лепавина је велики, православни мисионар. Путем интернета посетите сајт манастира Лепавина: www.manastir-lepavina.org aко нешто затреба обратите се поруком или писмом на е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Манастир Јасеновац налази се 8 км јужно од града Новска. Са црквом посвећеном Рођењу Светог Јована Претече припада Славонској епархији Српске православне цркве и представља њено седиште.. Манастирска црква саграђена је 1775. године као једнобродна грађевина у барокном стилу. Уништена је на почетку Другог светског рата 1941. године, када је страдао и парохијски дом. Гаража која је била у саставу цркве, служила је као део концентрационог логора Јасеновац. Године 1984. црква је обновљена. Освештао ју је Патријарх српски Герман. Током грађанског рата у бившој СФРЈ, црква је најпре оштећена 1991. године да би била готово потпуно уништена маја месеца 1995. године. Благодарећи тадашњем Епископу славонском Сави (Јурићу) црква је обновљена 2000. године када је претворена у манастир и резиденцију Епископа славонског. У прву недељу након празника Успења Богородице, обележава се дан Јасеновачких мученика и дан обнове јасеновачке цркве. Тада се одржава и свенародни сабор.

ТЕРМИН ПУТОВАЊА: 28 - 29.12.2019. год.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА 

1.дан  СУБОТА 28.12.2019. год.      БЕОГРАД - ЛЕПАВИНА
Полазак из Београда у 22:00 часа испред пословнице ЕР-Србије код цркве Св. Марка. Ноћна вожња кроз Србију и Хрватску.

2. дан НЕДЕЉА 29.12.2019. год.    ЛЕПАВИНА - МАНАСТИР ЈАСЕНОВАЦ - БЕОГРАД
Долазак у манастир Лепавина у раним јутарњим часовима. Присуствовање Св.Литургији и молебану пред чудотворном иконом Пресвете Богородице. У поподневним сатима полазак за манастир Јасеновац. Посета манастиру и поклоњење јасеновачким мученицима и разговор са мати Серафимом игуманијом мнастира Јасеновац. Полазак за Београд око 18.00 часова. Долазак у Београд у вечерњим часовима између 22-23 часа.

Цена путовања:  3.800,00 дин  аутобус                        

ЦЕНА ПУТОВАЊА ОБУХВАТА :
- трошкове превоза на наведеној релацији аутобусом туристичке класе / високоподни или даблдекер/или мини бус са аудио-видео опремом, климом...
- трошкове организације и праћења путовања

ЦЕНА ПУТОВАЊА НЕ ОБУХВАТА :
- индивидуалне трошкове
- трошкове међународног путног осигурања по условима Уника колективног осигурања по цени од 95,81 дин за путнике до 70 год. старости, 245,44 дин за путнике преко 70 год. старости ( потребна је фотокопија пасоша).

УСЛОВИ И НАЧИН ПЛАЋАЊА: Уплата аранжмана се врши у агенцији најкасније пет дана пре почетка путовања у готовини, чековима грађана или картицама VISA, DINA MASTER, MAESTRO. Постоји могућност плаћања аранжмана на две рате: приликом резервације 1.800,00 дин плаћање у готовини или картицама VISA, DINA, MASTER I MAESTRO а остатак 2.000,00 дин одложено чеком путника који се реализује 25.01.2020.год. За рату која доспева после започетог путовања потребно је депоновати чек.

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Органозатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања.
Минимум за реализацију путовања аутобусом је 40 путника. У случају мањег броја пријављених, превоз ће бити обављен мини бусом.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.
Aгенција поседује полису осигурања DDOR-a na 300 000 eur број полисе 300060458.
Програм бр.1 од 20.11.2019. год.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА AГЕНЦИЈЕ “МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ”

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.