МАНАСТИРИ МЕТЕОРИ - КРФ - СОЛУН
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

Manastiri Meteori - Krf - Solun

 

ТЕРМИН У ПРИПРЕМИ!

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1. дан Београд – Mанастири Метеори
Полазак аутобуса са паркинга преко пута Сава центра ( савска страна) у 16.00 часова. Ноћна вожња преко Ниша и Скопља са успутним паузама ради одмора и царинских формалности.
2.дан Mанастири Метеори - Крф
Долазак до Метеора. Обилазак 2 манастира који су по распореду отворени тога дана ( Свети Никола, велики Метеор, манастир Варлам, манастир Свети Стефан, манастир Св. Преображења). Наставак пута за Игуменицу, одакле се трајектом прелази на острво Крф. Смештај у хотел. Слободно време. Ноћење.
3. дан Крф - острво Видо
Доручак. Одлазак до луке, одакле се бродићем иде на острво Видо. Плаветнило Јонског мора чува успомене на српске ратнике, чија су тела спуштена у воду недалеко од острва Вида (Плава гробница.) По доласку на Видо, посета маузолеју-спомен костурници. Одавање почасти српским ратницима.
Повратак на Крф. Панорамско разгледање града Крфа и најзначајнијих знаменитости за српску историју: зграда крфског позоришта у којој је заседала Српска народна скупштина и влада већим делом Првог св.рат, хотел “Бела Венеција” у коме је боравила српска влада, палата “Мон Репо” у којој је боравио краљ Петар Први Карађорђевић, црква Св. Спиридона у којој су се молили Срби за своју отаџбину и породицу, замак аустријске царице Елизабете “Ахилеон”, који је пружио уточиште болесним српским официрима. Одлазак до села Агиос Матеус, посета споменику борцима Дринске дивизије, који је подигнут још за време боравка војске на острву. Изградили су га припадници Дринске дивизије својим саборцима који су оставили кости на овом острву. Изнад војничког гробља, на земљишту сељака из Агиос Матеоса, Јаниса Јанулиса, подигнут је масивни споменик.
Слободно време. Повратак у хотел. Ноћење.
4.дан Крф – Игуменица - Солун
Доручак. Литургија у храму Светог Спиридона, заштитника острва, а потом одлазак у луку и укрцавање на трајект за Игуменицу. Вожња ауто-путем према Солуну. По доласку смештај у хотел. Ноћење.
5. дан Солун - Београд
Доручак. Присуствовање Литургији у храму Светог Димитрија. Напуштање хотела. Панорамско разгледање града, посета српском војничком гробљу на Зејитинлику, посета храму Св. Софије, Митрополији, где почивају мошти Св. Григорија Паламе, посета манастиру Св. Теодоре.
У 14.00 часова полазак за Србију. Вожња преко Македоније, са краћим паузама ради одмора.
Долазак у Београд у касним вечерњим часовима (око 24.00ч.).

ЦЕНА АРАНЖМАНА:  
/ на 4 рате у динарској противвредности /

Доплата за 1/1 собу еур

АРАНЖМАН УКЉУЧУЈЕ:
- превоз аутобусом туристичке класе (аудио,видео опрема, клима),
- смештај у хотелима **/*** звездице: на Крфу – 2 ноћења са доручком, у Солуну 1 ноћње са доручком,
- трајект Игуменица-Крф-Игуменица, бродић за острво Видo,
- разгледање Солуна и Крфа
- организација и вођство пута.
АРАНЖМАН НЕ УКЉУЧУЈЕ:
- путно здравствено осигурање (за особе до 70 година старости 455дин, а преко 70 год. 1160 дин. потребна фотокопија пасоша,
- улазнице за манастире на Метеорима 3 еур по манастиру.
- индивидуалне трошкове


НАЧИН ПЛАЋАЊА


Плаћање се врши у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате, готовински или платним картицама.
Одложено плаћање: 1. рата - приликом резервације 55 еур, 2. рата депоновање чекова са датумом 25.новембар, 3.рата депоновање чекова са датумом 25.децембар, 4.рата депоновање чекова са датумом 15.јануар, по 40еур.


ОПИС ХОТЕЛА
Хотели на Крфу и Солуну су категорије

ОПИС ДЕСТИНАЦИЈА
Манастири Метеори је један од највећих и најважнијих комплекса манастира у Грчкој. Манастири су подигнути на врховима стена, на обронцима тесалијске равнице у близини реке Пиниос и Пиндус планине. Остаци првих манастирских здања потичу из 11 века. Данас је 6 активних манастира (од којих су најпознатији манастири Велики Метеори и Варлам) под заштитом УНЕСКО-а. Maнастир Св.Тројице чији је оснивач Нектарије Егински се налази на острву Егина. Манастир је подигнут 1904. год. на захтев монахиња на Егини. Нектарије је био познат као велики исцелитељ, писац, теолог, филозоф. После смрти проглашен је за свеца и Грчка Православна Црква слави његово име 9 новембра.. У манастирској цркви је смештен и маузолеј Нектарија Егинског.

Крф, најзначајније грчко острво у Јонском мору, са истоименим главнм градом, представља специфичну мешавину култура још из давних периода. Услед свог географског положаја, на ово острво су своје трагове оставили италијани, аустро-угари, французи.
Крф има посебно место у историји српског народа из периода Првог светског рата.

Солун је највећи и главни град северне Грчке. У Солуну се налази мноштво споменика из римског, хеленистичког, ранохришћанског и византијског доба. Он је једна од највећих медитеранских лука, универзитетски град и велики трговинских центар, град сајмова и фестивала.
Од многобројних православних светиња, најпознатији је Храм Св. Димитрија.

Програм рађен на бази минимум 45 особа аутобусом.Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују и кроз које путују. У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовањаАгенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

montesol baner first and last minute

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 2 puta 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.