ЕГИНА - ЕВИА
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

yuta-garancija

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 4 plus 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

МЕТЕОРИ - АТИНА - ЕГИНА - ЕВИА - СОЛУН

Егина је познато грчко острво смештена у близини Атине. Острво је брдовито, а земљиште вулканског порекла. Становништво се бави узгајањем памука, маслина, бадема и у новије време све више и узгајањем пистаћа. Острво је познато и као острво Светог Нектарија. Постоји предање да када је свети Нектарије дошао на Егину да тражи место за манастир, јавили су му се Св. Мина и Св. Дионисије Закинтоски и показали му место на коме је некада био манастир. На том месту је Свети Нектарије подигао манастир.
Атина је главни град Грчке и свакако је један од најславнијих градова у свету. Често се назива и колевком западне цивилизације због својух културних доприноса током 5. и 4. века п.н.е. Из тог раздобља у Атини је остало много античких грађевина и уметничких дела.

ТЕРМИН ПУТОВАЊА: 11 - 16 април 2018. 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1. дан 11.04.2018. среда      Београд – Метеори
Полазак аутобуса у 18.30 сати са паркинга испред ОТЦ „Нови Београд- Бувљак“, а потом у 19.00 часова испред храма Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици. Ноћна вожња кроз Србију и Македонију са краћим успутним задржавањем ради одмора.

2. дан 12.04.2018. четвртак   Метеори – Атина
У јутарњим сатима успутно стајање у кланцу Темби посета цркви Свете Параскеве. Наставак пута, долазак у Каламбаку подножје Метеора. Посета радионици икона а затим манастирима: Свети Стефан и Велики Метеор. Наставак пута за Атину. Долазак у вечерњим сатима. Смештај у хотел. Ноћење.

3. дан 13.04.2018. петак      Атина – Егина – Атина
Доручак. Одлазак до луке Пиреј, одакле даље бродом на острво Егина. Посета манастиру Свете Тројице у којем се налазе мошти Светог Нектарија Егинског. Наставак пута до манастира Свете Екатерине и Светог мученика Мине. По повратку разгледање Атине. Панорамска вожња кроз Атину... Повратак у хотел. Ноћење.

4. дан 14.04.2018. субота    Атина – Евиа - Паралија
Доручак. Полазак за острво Евиу, преласком преко висећег моста улазимо у град Халкиду, наставак пута за село Прокопи где се налази храм Светог Јована Руса, поклоњење моштима Светог Јована Руса. Одлазак до манастира Светог Давида Евијског, поклоњење моштију светога. Наставак пута за Паралију, Долазак у Паралију у вечерњим часовима. Смештај у хотел. Ноћење.

5. дан 15.04.2018. недеља   Паралија – Солун
Доручак ланч пакет. Одлазак у Солун. ЛИТУРГИЈА у храму Светог Великомученика Димитрија у Солуну. После Литургије обилазак града: храм Панагиа Халкеон, храм Свете Софије, манастира Свете Теодоре, катакобме Светог Јована Крститеља, Српско војничко гробље Зејтинлик. Оодлазак у Суроти у манастир Светог Јована Богослова, где је гроб Преподобног Пајсија Светогорца.У последневним сатима је предвиђен полазак за Београд.

6. дан 16.04.2018. понедељак   Београд
Долазак у Београд у раним јутарњим сатима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 196 € по особи

Доплата за 1/1 собу 45 € (на упит).

AРАНЖМАН УКЉУЧУЈЕ: превоз аутобусом туристичке класе (аудио, видео опрема, клима-грејање), смештај у хотелима 2* и 3* у двокреветним и трокреветним собама на бази 2 ноћ/дор. у Атини и 1 ноћ/дор. у Паралији, вожња бродом до Егине и назад, панорамско разгледање Атине, Метеора, Евие, организација и вођство пута.

АРАНЖМАН НЕ УКЉУЧУЈЕ: улазнице за манастире на Метеорима (3 ЕUR по манастиру), путно здравствено осигурање по усовима UNIQA осигурања, боравишну таксу (плаћа се на рецепцији хотела).

ОПИС ХОТЕЛА
Хотели у Паралији и Атини су са 2* или 3*. Све собе су опремљене сопственим купатилиом, ТВ, климом и грејањем. Собе су 1/2 и 1/3. Доручак је на бази самопослуживања. Тачан назив хотела биће познат 15 дана пре пута.

НАПОМЕНА
Туристичка агенција задржава право промене програма у случају да због недостатка времена или реда вожње трајекта није могуће обићи нека од наведених Светих места (храмови и манастири) !

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА: приликом пријаве и резервације уплаћује се 30%, а остатак најкасније 10 дана пре пута или у месечним ратама, последња рата доспева најкасније до 15.08.2018.г. Плаћање је могуће извршити путем административне забране, готовински или платним картицама ВИСА, ДИНА, МАСТЕР И МАЕСТРО. За рате које доспевају после започетог путовања потребно је депоновати чекове 10 дана пре пута (уколико плаћање није преко амдинистративне забране). Плаћање се врши у динарској противвредонсти по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате.

Програм је рађен на бази минимум 40 особа аутобусом.
Путници су у обавези да се сами упознају са условима и визним режимом земље у коју путују и кроз које путују у конзулатима тих земаља или на сајту делегације ЕУ  www.europa.rs

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, Организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ МОНТЕСОЛ ТРАВЕЛ

 

 

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

yuta-garancija

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 4 plus 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.