ATINA - EGINA - EVIA
 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

yuta-garancija

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 4 plus 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

AТИНА - EГИНА - EВИА

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ

СОЛУН-ТЕМПИ-ЕВИА-АТИНА- ЕГИНА-КАМАРИЗА-СУРОТИ

View the embedded image gallery online at:
http://montesol.rs/atina-egina-evia.html#sigFreeId320b413c90

 

ТЕРМИН:  27.АПРИЛ - 02.МАЈ. 2016.год.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА - АУТОБУСОМ, 4 ноћења

1.ДАН      27.04.2016. БЕОГРАД - СОЛУН
Полазак из Београда у 18.00 часова – паркинг О.Т.Ц. Бувљак у улици Јурија Гагарина – Нови Београд. Ноћна вожња кроз Србију и Македонију са краћим успутним паузама ради одмора и граничних формалности.

2.ДАН      28.04.2016. ВЕЛИКИ ЧЕТВРАТАК / СОЛУН – ПАРАЛИЈА
По преласку грчке границе, одлазак у Солун, присуствовање Св.Литургији у Храму Св. Димитрија. Одлазак до Храма Св. Софије, затим до Митрополије где се налазе мошти Св. Григорија Паламе. Обилазак српског гробља Зејтинлик, разгледање града –Бела кула, одлазак до манастира Св.Теодоре а затим повратак у Храм Св. Димитрија на Велико бдење. Полазак за Паралију. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

3.ДАН        29.04.2016. ВЕЛИКИ ПЕТАК / ПАРАЛИЈА -ТЕМПИ - ЕВИА
Напуштање хотела у раним јутарњим сатима ( доручак – “ланч пакет“). Наставак пута према Цркви и извору Св. Петке у кланцу Темпи. Наставак пута према Глифи са успутним задржавањима ради одмора. Долазак у Глифу вожња трајектом до Евие. Одлазак у манастир Св.Давида где се налази гроб старца Јакова Цаликиса. Поклоњење моштима. Наставак пута према Храму Св.Јована Руса, поклоњење моштима и присуствовање изношењу Плаштанице, поклоњење и целивање. Наставак пута преко Халкиде до Атине. Смештај у хотел на Матију у близини Атине. Ноћење.

4.ДАН        30.04.2016. ВЕЛИКА СУБОТА / АТИНА – ЕГИНА – АТИНА
Напуштање хотела у раним јутарњим сатима ( доручак – “ланч пакет“) и одлазак до луке Пиреј. Вожња трајектом до острва Егина. Посета манастиру Св.Тројице и поклоњење Св. Нектарију чудотворцу исцелитељу. Обилазак манастира (црква, келија и гроб Св.Нектарија и читање акатиста ). Одлазак до манастира Св.Катарине Синајске и поклоњење деловима моштију многих Светитеља, а затим одлазак до пристаништа и укрцавање на трајект. Повратак у луку Пиреј. Одлазак до манастира Пантократор. Краћи боравак у манастиру и одлазак до манастира Св.Јефрема.
Повратак у хотел. Након краћег одмора, око 23.00ч. одлазак до манастира Пантократор и присуствовање Васкршњој литургији, која траје до 02.00ч.
Повратак у хотел. Ноћење.

5.ДАН         01.05.2016. АТИНА – ПАРАЛИЈА
Доручак. У 09 часова полазак за Камаризу. Од 10 до 12 часова разговор са старцем Нектаријем.
Панорамско разгледање Атине аутобусом и наставак пута према Паралији. Долазак у Паралију у вечерњим часовима. Смештај у хотел. Ноћење.

6.ДАН          02.05.2016. ПАРАЛИЈА - БЕОГРАД
Доручак. Одлазак у манастир Св. Анастасије Фармаколитрије у околини Солуна, у коме се налази део њених моштију и мошти Св. епископа Теонаса. Присуствовање Св. Литургији. Одлазак за Суроти и поклоњење моштима Св. Арсенија Кападокијског и гробу Старца Пајсија.
Полазак за Београд око 12.00 часова. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима.

Ц Е Н А   А Р А Н Ж М А Н А : 205 ЕУР /плативо у више рата

НАЧИН ПЛАЋАЊА: приликом пријаве и резервације уплаћује се 30% у динарској противвредности по продајном курсу Комерцијалне банке на дан уплате, остатак 10 дана до поласка на пут.
ОДЛОЖЕНО ПЛАЋАЊЕ: 70% од цене аранжмана могуће је платити у 4 рате до 15. августа чековима грађана. Чекови се достављају десет дана пре поласка на пут.
Доплата за 1/1 собу је 80 еура.

ЦЕНА АРАНЖМАН ОБУХВАТА:
- превоз аутобусом туристичке класе /аудио, видео, клима/
- смештај на бази 1 полупансиона /доручак-вечера/ у хотелу 3* кат у Паралији у доласку
- смештај на бази 1 ноћења са доручком у хотелу 3* кат у Паралији у повратку
- смештај на бази 2 ноћења са доручком у хотелу 3* кат у Атини
- превоз трајектом на релацији Атина- Егина – Атина
- превоз трајектом на Eвију
- организацију и вођство пута

ЦЕНА АРАНЖМАНA НЕ ОБУХВАТА:
- здравствено осигурање за путнике до 70 год. старости 455,00дун, а преко 70 год. 1.390,00 дин по условима UNIQA осигурања. За путно осигурање потребно је доставити фотокопију пасоша.
- индивидуалне трошкове

Опис хотела у Паралији - Хотел 3 * налази се у мирном делу Паралије. Свака соба има ТВЦ, терасу, клима уређај, ТВ, телефон. Хотел има ресторан, кафе бар. Доручак је “шведски сто ”-самопослуживање, а вечера класичан мени.                                                  

Опис хотела у околини Атине - Хотел 3* - Атика бич налази се у Матију, приградском делу. Свака соба има ТВЦ, терасу, клима уређај, ТВ, телефон. Хотел има ресторан, кафе бар. Доручак је “шведски сто ”- самопослуживање.

Солун главни град префектуре Солун. Град је најзначајнија лука Балкана и други по величини град у Грчкој, после Атине. Оснивач Солуна је краљ Касандар 316.год. п.н.е. Верује се да је град добио име по Тесалоники, супрузи Касандра и полусестри Александра Великог. Град је познат као велика лука и сајамски центар. У граду се одржава и највеће бијенале грчке дијаспоре.
Паралија познато грчко летовалиште, удаљено од Солуна 65 км и 6 км од градића Катерини, налази се у подножју митског Олимпа на обали Егејског мора. Типично туристичко место са обиљем ресторана, таверни, посластичарница, супермаркета, бутика, златара, дискотека и продавница крзна. Дуга пешчана плажа и кристално чисто море су одлике овог омиљеног летовалишта.
Maнастир Св.Тројице чији је оснивач Нектарије Егински се налази на острву Егина. Манастир је подигнут 1904. год. на захтев монахиња на Егини. Нектарије је био познат као велики исцелитељ, писац, теолог, филозоф. После смрти проглашен је за свеца и Грчка Православна Црква слави његово име 9 новембра.. У манастирској цркви је смештен и маузолеј Нектарија Егинског.
Атина је главни град Грчке и један од најпознатијих градова у свету. Античка Атина је била моћна град – држава и познати центар образовања и науке. Названа је по богињи мудрости из грчке митологије, Атхени. Град који живи од своје славне историје, највећи град Балкана са чудесним спојем антике, средњег века и савременог начина живота. Њена лука Пиреј једна је од најважнијих на читавом Медитерану, а плаже око града се сматрају за најлепше у читавој Грчкој.
Евиа је друго по величини грчко острво. Простире се уз обалу Беотије и Атике од северних Спорада па до острва Андрос надомак Киклада.

НАПОМЕНЕ
Путницима који поседују пасоше Републике Србије - не важи за територију Косова - није потребна виза. Путници који нису држављани Србије, у обавези су да се о условима уласка у земље ЕУ, упознају са визним режимом земље у коју путују и кроз које путују (као и информације о потребним новчаним средствима за боравак, здравствено осигурање, потврда о смештају...) информишу на сајту делегације ЕУ у Србији www.europa.rs или у конзулату земље у коју путују. Организатор путовања не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију ЕУ.
Аранжман је рађен на бази минимум 35 путника. Туристичка агенција организатор, одн. посредник не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму. У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања.Агенција задржава право измене у програму путовања / редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности.
Уз овај програм важе Општи услови путовања агенције Монтесол травел.

 facebook  instagram

Info telefoni

011/ 3248 074; 3248 096
062 /300 160
 
Beograd 
Makedonska  br. 30/30
(ulaz iz Dečanske br.5)
 
e-mail: montesol2@eunet.rs

 

Postavite pitanje ili rezervišite aranžman

last minut 4a3spec ponude 5

yuta-garancija

Prijava na Newsletter

ANTI SPAM: Koliko je 4 plus 2?
Ime:
Email:

 

 

 

 

Sajt Turističke agencije MONTESOL TRAVEL je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.